Λεκλέρ: «Μου είπαν πως η ένταση της βροχής θα αυξηθεί, το θέμα είναι ότι ήρθε μετά από 8 γύρους»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Λεκλέρ: «Μου είπαν πως η ένταση της βροχής θα αυξηθεί, το θέμα είναι ότι ήρθε μετά από 8 γύρους»

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:46 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:00 - 08.07.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ εμφανίστηκε αποκαρδιωμένος, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο GP της Μεγάλης Βρετανίας.

Η φετινή σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 εξελίσσεται σε μία τραγωδία για τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο οδηγός της Ferrari από τη νίκη του στο GP του Μονακό, μετράει μόνο μία 4η θέση και τέσσερις τερματισμούς δίχως να είναι μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Στον χθεσινό (7/7) αγώνα του Σίλβερστοουν, ο Λεκλέρ εκκίνησε από την 11η θέση του grid, όμως η λανθασμένη στρατηγική της Scuderia τον έφερε στην 14η θέση της τελικής κατάταξης.

Ερωτηθείς με την απόφαση της Ferrari να τον βάλει τη λάθος στιγμή για αλλαγή στα ενδιάμεσα ελαστικά, ο Μονεγάσκος είπε: «Ήμουν αισιόδοξος πως ήταν η σωστή απόφαση με βάση τις πληροφορίες που είχα μέσα στο μονοθέσιο. Άκουσα πως η ένταση της βροχής θα αυξηθεί και στον επόμενο γύρο θα είχαμε δυνατή βροχή. Το θέμα είναι πως ήρθε μετά από 8 γύρους. Όταν κάναμε στάση στα pits σταμάτησε να βρέχει».

Επιπλέον ο Λεκλέρ δήλωσε πως απαιτεί εξηγήσεις και αλλαγές από την ιταλική ομάδα, έτσι ώστε να σταματήσουν αυτές οι καταστροφικές στρατηγικές: «Τα τελευταία τρία με τέσσερα τριήμερα ήταν ένας εφιάλτης. Θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα σωστά στη Βουδαπέστη. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να μιλήσουμε για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε τη σωστή πληροφόρηση τη σωστή στιγμή. Ελπίζω στο μέλλον να πάρουμε πιο σωστές αποφάσεις».