Από πότε είχε να κερδίσει σε γκραν πρι ο Λιούις Χάμιλτον

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes F1 Media

Από πότε είχε να κερδίσει σε γκραν πρι ο Λιούις Χάμιλτον

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:42 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:57 - 07.07.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στις επιτυχίες στον αγώνα της πατρίδας του. Πότε ήταν η τελευταία νίκη του Βρετανού της Mercedes στη Formula 1.

Πέρασαν 2,5 χρόνια έως ότου να φωνάξει ξανά «παρών» ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο οδηγός της Mercedes πανηγύρισε μία από τις πιο σημαντικές και ταυτόχρονα συγκινητικές νίκες της καριέρας του στην Formula 1, και, μάλιστα, μέσα στο «σπίτι» του.

Μετά από ένα πραγματικά συγκλονιστικό αγώνα στο Σίλβερστοουν, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας πίσω του τους Μαξ Φερστάπεν της Red Bull και Λάντο Νόρις της McLaren.

Ο Χάμιλτον κατάφερε να επιστρέφει στις νίκες μετά το 2021 και το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας στην πίστα της Τζέντα. Έτσι ο Χάμιλτον πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη φετινή νίκη της Mercedes, που είναι ταυτόχρονα η 9η για τον ίδιο στη βρετανική πίστα και 104η στην καριέρα του.

Θυμίζουμε πως στο GP της Αυστρίας ο ομόλογος του, Χάμιλτον, Τζορτζ Ράσελ είχε πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη για φέτος και 2η της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ωστόσο στο Σίλβερστοουν ο Βρετανός πιλότος εγκατέλειψε από τον αγώνα λόγω προβλήματος στο υδραυλικό σύστημα της W15.

Έπειτα από το tripple header, με τρεις αγώνες σε τρία διαδοχικά Σαββατοκύριακα, ο «μαγικός κόσμος» της Formula 1 κάνει διάλειμμα. Επόμενο γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι αυτό της Ουγγαρίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 19-21 Ιουλίου.