Φερστάπεν: «Είναι μία εμφάνιση-δήλωση της κυριαρχίας μας, ελπίζω να το δείξουμε και στον αγώνα»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Είναι μία εμφάνιση-δήλωση της κυριαρχίας μας, ελπίζω να το δείξουμε και στον αγώνα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:43 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 29.06.2024

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαξ Φερστάπεν, μετά την κατάκτηση της πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές του GP της Αυστρίας.

Μετά την επικράτησή του στον Αγώνα Σπριντ του γκραν πρι της Αυστρίας, ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε και την πολ ποζίσιον και θα εκκινήσει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής στην πίστα του Red Bull Ring.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε στη 2η θέση της τελικής κατάταξης τον Λάντο Νόρις της McLaren και τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes στην 3η.

«Οι κατατακτήριες κύλησαν πολύ καλά για εμάς. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ορισμένες ρυθμίσεις στο μονοθέσιο μετά τα όσα μάθαμε από τον αγώνα σπριντ και απέδωσαν καλά. Βέβαια η θερμοκρασία στην πίστα ήταν πιο υψηλή σε σχέση με χθες, κάτι που έκανε την οδήγηση πιο δύσκολη.

Είχα καλύτερη αίσθηση από το μονοθέσιο σήμερα, μπόρεσα να επιτεθώ περισσότερο στις στροφές. Κάθε προσπάθεια ήταν αποτελεσματική. Ήταν μία απολαυστική διαδικασία», ανέφερε ο Φερστάπεν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ερωτηθείς για το πώς αυξήθηκε η απόσταση της Red Bull από τις υπόλοιπες ομάδες στις κατατακτήριες δοκιμές, σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, ο Ολλανδός δήλωσε: «Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που ήμουν στην πολ, οπότε τα συναισθήματα είναι απίστευτα. Η ομάδα εργάστηκε πραγματικά σκληρά για να κάνει το μονοθέσιο πιο ανταγωνιστικό.

Είναι μία εμφάνιση-δήλωση της κυριαρχίας μας, ελπίζω να το δείξουμε και στον αγώνα της Κυριακής. Θα είναι μία σκληρή μάχη και πάλι αύριο, δεν το σκέφτομαι όμως πάρα πολύ. Είμαι χαρούμενος με την απόδοση του μονοθεσίου μας. Ας ελπίσουμε ότι θα μεταφραστεί και σε ρυθμό αγώνα».