Με σωματοφύλακες ο Φερστάπεν στο Μεξικό

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Με σωματοφύλακες ο Φερστάπεν στο Μεξικό

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:13 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν θα έχει στο πλευρό του δύο σωματοφύλακες κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1 στο Μεξικό.

Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, επιβεβαίωσε ότι ο Μαξ Φερστάπεν θα έχει στο πλευρό του δύο σωματοφύλακες, προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία του στο γκραν πρι της πόλης του Μεξικό. 

Ο Ολλανδός είχε μια αποτυχημένη «σχέση» με τον ομόσταβλό του Σέρχιο Πέρες κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στην ομάδα, με την ένταση να κορυφώνεται κοντά στο τέλος της περασμένης σεζόν. 

Αν και αυτές οι «ρωγμές» φαίνεται να έχουν βελτιωθεί τουλάχιστον δημοσίως, οι οπαδοί του Πέρες δεν εντυπωσιάστηκαν καθόλου με τη μεταχείρισή του από την ομάδα στον απόηχο μιας δύσκολης σεζόν για τον ίδιο. Αυτό αποδείχθηκε και στις αποδοκιμασίες για τον τρεις φορές πλέον πρωταθλητή της Formula 1, αφού κέρδισε το γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την εχθρότητα να συνεχίζεται καθώς πανηγύριζε το τρόπαιό του νικητή. 

Μάλιστα ο Φερστάπεν είχε ερωτηθεί στην συνέντευξη τύπου σχετικά με τα γιουχαΐσματα που είχαν ακουστεί. Σύμφωνα με τον Ολλανδό, δεν είχαν καμία επίδραση επάνω στην ψυχολογία του. «Στην τελική εγώ πηγαίνω σπίτι με το τρόπαιο. Οπότε όλα καλά από την μεριά μου» είχε δηλώσει ο οδηγός της Red Bull.

Παρόμοιο καλωσόρισμα αναμένεται να έχει αυτό το Σαββατοκύριακο, δεδομένης της υποστήριξης που προσφέρει ο Πέρες στο Autodromo Hermanos Rodriguez. Αν και η χρήση σωματοφυλάκων μπορεί να φαίνεται υπερβολική, ο χώρος του Μεξικό είχε προβλήματα τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη συμπεριφορά των οπαδών στα paddock.  

«Ο Μαξ δεν θέλει σωματοφύλακες και είναι χαλαρός. Όμως έχουμε ευθύνη απέναντί του. Θέλουμε να ακολουθήσουμε την ασφαλή οδό», διευκρίνισε στο f1-insider ο ισχυρός άνδρας των αγωνιστικών προγραμμάτων της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο.