Ο Πέρες παραμένει στη Red Bull μέχρι το 2026

Σέρχιο Πέρες

i

©Red Bull Content Pool

Ο Πέρες παραμένει στη Red Bull μέχρι το 2026

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:20 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 04.06.2024

Η Red Bull ανακοίνωσε την παραμονή του Σέρχιο Πέρες στην ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Red Bull ανακοίνωσε την παραμονή του Σέρχιο Πέρες στην ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια, λίγες ημέρες πριν από το γκραν πρι του Καναδά.

Αναμενόταν ότι ο Μεξικανός θα υπέγραφε μια νέα συμφωνία με τους «ταύρους», αλλά μια διετής επέκταση συμβολαίου έρχεται ως έκπληξη δεδομένης της πρόσφατης αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον του 34χρονου στη Red Bull.

Ο Πέρες μπήκε στη νέα σεζόν υπό πίεση για να διατηρήσει τη θέση του για το 2025 μετά από μια σε μεγάλο βαθμό μη πειστική σεζόν του 2023, αλλά έκανε ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα τερματίζοντας δεύτερος πίσω από τον team mate του Μαξ Φερστάπεν σε τρεις από τους πρώτους τέσσερις αγώνες της Formula 1.

Αν και η φόρμα του έχει έκτοτε σημειώσει αξιοσημείωτη πτώση με μια δύσκολη πορεία αγώνων στο Μαϊάμι, την Ίμολα και το Μονακό, η οποία τον έχει δει να πέφτει στην 5η θέση του πρωταθλήματος, η Red Bull αισθάνεται ότι ο Πέρες παραμένει η καλύτερη επιλογή για να συνεργαστεί με τον Ολλανδό πρωταθλητή.

Ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε: «Τώρα είναι μια σημαντική στιγμή να επιβεβαιώσουμε το οδηγικό μας δίδυμο για το 2025 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τον Τσέκο (σ.σ. είναι το παρατσούκλι του Σέρχιο Πέρες). Η συνέχεια και η σταθερότητα είναι σημαντικές για την ομάδα και τόσο ο Τσέκο όσο και ο Μαξ (Φερστάπεν) έχουν μια επιτυχημένη και στιβαρή συνεργασία, εξασφαλίζοντας τον πρώτο μας τερματισμό 1-2 για την ομάδα στο πρωτάθλημα πέρυσι.

Ο Τσέκο είχε ένα δυνατό ξεκίνημα για το 2024 με δεύτερες θέσεις στο Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία και στη συνέχεια το βάθρο του στην Κίνα. Οι τελευταίοι αγώνες ήταν δύσκολοι, έχουν μειωθεί οι διαφορές, αλλά είμαστε σίγουροι για τον Τσέκο και ανυπομονούμε να επιστρέψει στην αποδεδειγμένη φόρμα και απόδοση, που τόσο συχνά βλέπουμε. Πέρυσι ήταν μια πρωτοφανής σεζόν και θα χρειαστεί να δουλέψουμε σκληρά για να διατηρήσουμε τους τίτλους μας, αλλά είμαστε σίγουροι στη σύνθεση μας και με την ομάδα συνολικά, κάτι που είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτό που διαμορφώνεται για να είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα φέτος».

Από τη πλευρά του ο Σέρχιο Πέρες ανέφερε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που αφιερώνω το μέλλον μου σε αυτή τη μεγάλη ομάδα, είναι μια πρόκληση όπως καμία άλλη να τρέχεις για την Red Bull Racing, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Είμαι χαρούμενος που μένω εδώ για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας μαζί και να συνεισφέρουμε στη μεγάλη ιστορία αυτής της ομάδας για άλλα δύο χρόνια. Το να είμαι μέλος της είναι μια τεράστια πρόκληση και μου αρέσει.

Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση φέτος και έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα ότι το μέλλον είναι λαμπρό εδώ και είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέρος του. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για όλη την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, είναι μεγάλη και θέλω να την ανταποδώσω με εξαιρετικά αποτελέσματα εντός και εκτός πίστας. Νομίζω ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, έχουμε πολλά περισσότερα πρωταθλήματα να κερδίσουμε μαζί».