Μυστική συνάντηση Νιούι με Λόρενς Στρολ στο εργοστάσιο της Aston Martin

Άντριαν Νιούι

i

©Red Bull Content Pool

Μυστική συνάντηση Νιούι με Λόρενς Στρολ στο εργοστάσιο της Aston Martin

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:30 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 20.06.2024

Ο πιθανότερος προορισμός του Άντριαν Νιούι φαίνεται να είναι η Aston Martin, μετά τη μυστική συνάντηση που είχε με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ.

Η Aston Martin φέρεται να έχει αναδειχθεί ως το φαβορί για την απόκτηση του Άντριαν Νιούι. Ο γκουρού» του σχεδιασμού της Formula 1 θα αποχωρήσει από τη Red Bull στις αρχές του 2025 και η διαθεσιμότητά του έχει θέσει τις κορυφαίες ομάδες του αθλήματος σε κόκκινο συναγερμό.

Η Ferrari φημολογείται εδώ και καιρό ως το πιο πιθανό προορισμό του, αλλά η Aston Martin έχει κάνει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στο κυνήγι της υπογραφής του. Ο Βρετανός είχε συνομιλίες με τον Λόρενς Στρολ, τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της ομάδας, αναφέρουν οι Times.

Ο Νιούι ξεναγήθηκε επίσης στις εγκαταστάσεις της Aston Martin στο Σίλβερστοουν, τις οποίες ήλπιζαν να κρατήσουν «μυστικές», αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Βρετανός είναι ελεύθερος να ενταχθεί σε μία νέο ομάδα το επόμενο έτος, όπου θα του δώσει αρκετό χρόνο για να επιβλέψει το μονοθέσιό του νέου του εργοστασίου για το 2026 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι νέοι κανονισμοί της F1 θα τεθούν σε ισχύ το 2026 και όποιος προσλάβει τον Νιούι για να τους κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση θα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην επόμενη εποχή.

Η Red Bull, της οποίας η RB20 είναι το «πνευματικό παιδί» του Νιούι και των συναδέλφων του, παραμένει η πιο κυρίαρχη ομάδα στη Formula 1 που οδεύει προς το ισπανικό γκραν πρι αυτού του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, τα πράγματα αυτή τη σεζόν έχουν αλλάξει, με τη McLaren και τη Ferrari να διαθέτουν επίσης μονοθέσιο που διεκδικεί τη νίκη.

Αν και ο Μαξ Φερστάπεν πρόκειται να ολοκληρώσει έναν τέταρτο συνεχόμενο τίτλο φέτος, η σεζόν της Red Bull ήταν αμφιλεγόμενη. Ο σάλος γύρω από τον επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ επισκίασε τις αρχές του έτους. Στη συνέχεια, ο Νιούι επιβεβαίωσε την αποχώρησή του, δίνοντας στους αντιπάλους της Red Bull την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να προσλάβουν ένα από τα πιο «μεγάλα μυαλά» στην F1.

Είναι η Aston Martin, και όχι η Ferrari, που φαινομενικά έφτασαν πιο κοντά στο να πείσουν τον Νιούι.