Νόρις: «Το μισώ που δεν κέρδισα και είμαι 3ος, δεν παίρνω τις σωστές αποφάσεις»

Λάντο Νόρις

i

©McLaren

Νόρις: «Το μισώ που δεν κέρδισα και είμαι 3ος, δεν παίρνω τις σωστές αποφάσεις»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:40 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:08 - 08.07.2024

Απογοητευμένος μετά το τέλος του αγώνα στο Σίλβερστοουν ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren.

Το γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας ήταν η μεγάλη ευκαιρία της McLaren να νικήσει. Η βρετανική ομάδα μέχρι την αλλαγή των ενδιάμεσων ελαστικών ήταν στο 1-2, με τον Λάντο Νόρις να προηγείται του Όσκαρ Πιάστρι.

Ωστόσο οι δύο οδηγοί της McLaren αρκέστηκαν στην 3η και 4η θέση της τελικής κατάταξης, με τον Νόρις να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μαζί με τους Μαξ Φερστάπεν και τον νικητή, Λιούις Χάμιλτον.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Νόρις αναγνώρισε πως είχε τη δυνατότητα να κερδίσει τον αγώνα, λέγοντας: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Λιούις. Έκανε καλύτερη δουλειά στο τέλος και πρέπει να δώσω τα εύσημα σε αυτόν και τη Mercedes. Ήταν δύσκολα τα πράγματα στον αγώνα, ήταν όμως διασκεδαστικές οι μάχες που έδωσα στις συνθήκες που είχαμε. Ρισκάραμε πολλά σήμερα. Σήμερα είχαμε όμως πολλές απογοητεύσεις. Ως ομάδα δεν πιστεύω πως κάναμε τη δουλειά που έπρεπε. Είναι όμως πολύ ωραίο που είμαι στο βάθρο στο Σίλβερστοουν», ανέφερε αρχικά.

Ο Νόρις έριξε πάνω του την ευθύνη για την απώλεια της νίκης: «Δεν παίρνω τις σωστές αποφάσεις. Κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν πήρα σήμερα τις σωστές αποφάσεις. Το μισώ που δεν κέρδισα και είμαι 3ος και έχω δικαιολογίες που δεν έκανα καλή δουλειά. Είμαι χαρούμενος, πιστεύω πως κάναμε πολλά πράγματα σωστά. Έχουμε πολλά θετικά να κρατήσουμε σήμερα. Το Σίλβερστοουν είναι η πίστα που θέλω όλα να πηγαίνουν τέλεια. Αλλά αυτό δεν έγινε. Θα επιστρέψω του χρόνου και θα το προσπαθήσω αυτό».