Ντούχαν αντί Οκόν στα πρώτα δοκιμαστικά του Καναδά

Τζακ Ντούχαν

i

©Alpine

Ντούχαν αντί Οκόν στα πρώτα δοκιμαστικά του Καναδά

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:30 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 06.06.2024

Η Alpine ανακοίνωσε ότι ο αναπληρωματικός οδηγός της, Τζακ Ντούχαν, θα οδηγήσει το μονοθέσιο του Εστεμπάν Οκόν στα πρώτα δοκιμαστικά του GP του Καναδά.

Η Alpine ανακοίνωσε ότι ο αναπληρωματικός οδηγός της, Τζακ Ντούχαν, θα οδηγήσει το μονοθέσιο του Εστεμπάν Οκόν στα πρώτα δοκιμαστικά του γκραν πρι του Καναδά, του ένατου φετινού αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1.

Ο Αυστραλός μετράει μέχρι στιγμής τέσσερις εμφανίσεις σε δοκιμαστικά ως νεαρός οδηγός της γαλλικής ομάδας, καθώς πήρε τις πρώτες εμπειρίες του στο Μεξικό και το Άμπου Ντάμπι το 2022, ενώ «έτρεξε» στις ίδιες πίστες σε ελεύθερα δοκιμαστικά το 2023.

Θυμίζουμε ότι βάσει των κανονισμών που ισχύουν αυτή τη στιγμή, κάθε ομάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος πρέπει να χρησιμοποιήσει έναν «ρούκι» σε δύο περιόδους FP1 στη διάρκεια κάθε χρονιάς.

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που βγαίνω στην πίστα του Μόντρεαλ για το FP1», δήλωσε ο Ντούχαν και συνέχισε: «Θα είναι η πρώτη φορά που οδηγώ στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ, την οποία ανυπομονώ. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα για την ευκαιρία να πάρω περισσότερο χρόνο στην πίστα και επίσης να εξοικειωθώ με τα μηχανήματα του 2024 νωρίς στη σεζόν.

Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη δουλειά που κάνω στον προσομοιωτή, ιδιαίτερα στους ευρωπαϊκούς γύρους. Η εστίασή μου θα είναι να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και να μεγιστοποιήσω τη δοκιμή και για τους δύο οδηγούς, εξετάζοντας ορισμένα στοιχεία δοκιμών και κατανοώντας τη νέα επιφάνεια της πίστας», πρόσθεσε ο Τζακ Ντούχαν, ο οποίος είναι γιος του πολυπρωταθλητή του MotoGP, Μικ Ντούχαν

Ο Ντούχαν είναι υποψήφιος για να πάρει το 2025 θέση οδηγού στην Alpine, καθώς η γαλλική ομάδα γνωστοποίησε την Δευτέρα (3/6) ότι ο Οκόν θα αποχωρήσει στο τέλος της φετινής σεζόν.