Ο CEO της Renault αρνήθηκε κατηγορηματικά πως η Alpine είναι προς πώληση

Πιερ Γκασλί

i

©Alpine

Ο CEO της Renault αρνήθηκε κατηγορηματικά πως η Alpine είναι προς πώληση

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:00 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 08.06.2024

Ο πρόεδρος του Ομίλου Renault, Λούκα Ντε Μέο, αποκάλυψε στο βρετανικό autocar πως η Alpine δεν είναι προς πώληση, παρά τη φημολογία.

Η Alpine έχει υποστεί ένα δύσκολο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν της Formula 1, με την A524 να ξεκινά από το πίσω μέρος του grid και να έχει συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς μέχρι στιγμής.

Οι φήμες περί αποχώρησής της από το σπορ έχουν «φουντώσει» πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Όμιλος Renault να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Ένας πιθανός αγοραστής θα μπορούσε να είναι ο οργανισμός Andretti, ο οποίος έχει ενημερωθεί από τη FIA να αγοράσει τώρα μια ομάδα για να εξασφαλίσει μια θέση στο grid, ενώ υπήρξαν πρόσφατες φήμες ότι η κινεζική εταιρεία Geely έβλεπε μια συμμετοχή.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault, Λούκα Ντε Μέο, τονίζει ότι, παρά τις τρέχουσες δυσκολίες της Alpine, δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει ούτε ολόκληρη την ομάδα ούτε μέρος της σε ενδιαφερόμενα μέρη.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Σε καμία περίπτωση δεν θα εγκαταλείψουμε το πρόγραμμα της Formula 1. Δεν είναι το στιλ μου αυτό. Δεν θα πουλήσουμε τίποτα από την ομάδα. Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα. Ορισμένοι έκαναν προσφορές από όλες τις κατευθύνσεις κι έπειτα μιλούσαν στον Τύπο. Όμως δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε την ομάδα. Θα ήταν ανόητο και δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο», είπε ο Γάλλος στο βρετανικό autocar.

Στη συνέχεια ο Ντε Μέο αναγνώρισε την έλλειψη δυναμικής του υβριδικού κινητήρα της Renault την τελευταία δεκαετία, λέγοντας: «Όταν ξεκινήσαμε την υβριδική εποχή το 2014 ο κινητήρας μας δεν απέδιδε τα αναμενόμενα. Ήμασταν πρωταθλητές με τη Red Bull αλλά με τον υβριδικό κινητήρα τα πράγματα πήραν λάθος τροπή. Ακόμη και ο κινητήρας του 2021 ήταν έως και μισό δευτερόλεπτο πιο αργός στο γύρο. Φέτος δημιουργήσαμε ένα λάθος μονοθέσιο. Αν τα βάλουμε όλα μαζί, τότε είμαστε 1,5 δευτερόλεπτα από εκεί που θέλουμε να βρισκόμαστε».

Τέλος, ανέφερε πως περιμένει σημαντική βελτίωση από την αγωνιστική ομάδα: «Αναμένω καλύτερη απόδοση από την ομάδα. Δεν είμαστε εδώ για να τερματίζουμε στη 16η θέση. Πρέπει να είμαστε στο παιχνίδι της νίκης πιο συχνά. Μερικές φορές θα είμαστε δεύτεροι, άλλες φορές θα είμαστε πέμπτοι. Αυτό πρέπει να είναι το επίπεδό μας.

Η Alpine πρέπει να είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Formula γιατί έχει τη στήριξη του Ομίλου Renault. Δεν πιστεύω πως αξίζουμε αυτή τη στιγμή να είμαστε στην κορυφή. Δεν είμαστε όμως στην F1 για να είμαστε τουρίστες και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Σίγουρα έχουμε κάνει λάθη. Αυτά όμως συμβαίνουν».

Tags: