Ο εντυπωσιακός Σάινθ και η Ferrari στην pole position της Μόντσα

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Stefano Guidi/Getty Images

Ο εντυπωσιακός Σάινθ και η Ferrari στην pole position της Μόντσα

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:26 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 14.08.2024

Ο Κάρλος Σάινθ και η Ferrari θα εκκινήσουν από την pole position στον αγώνα της Κυριακής (3/9) στη Μόντσα, αφήνοντας πίσω του για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Μαξ Φερστάπεν.

Η δράση συνεχίστηκε στη Formula 1 με τις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού γκραν πρι να ολοκληρώνουν το σημερινό πρόγραμμα. Η σημερινή διαδικασία μετατράπηκε σε μεγάλη γιορτή για τη Scuderia Ferrari, καθώς είδε τον Κάρλος Σάινθ να κατακτά τη pole position.  

Ο Ισπανός οδηγός άφησε στη 2η θέση για μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν, ενώ στην 3η κατετάγη η άλλη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ.  

Στις κατατακτήριες δοκιμές, οι οδηγοί ήταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν και τις τρεις γόμες ελαστικών της Pirelli, μία σε κάθε περίοδο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά εφέτος που η Formula 1 δοκιμάσει αυτό το πείραμα. 

Στην αρχή της διαδικασίας οι οδηγοί ανατιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες. Ο Μαξ Φερστάπεν και ο Φερνάντο Αλόνσο είδαν οι χρόνοι τους να διαγράφονται, καθώς αμφότεροι είχαν βγει εκτός από τα όρια της πίστας. Στη συνέχεια και οι δύο οδηγοί κατάφεραν να κάνουν γρήγορους γύρους και να περάσουν στο Q2. 

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο Q1 των κατατακτήριων, με τη σκληρή γόμα, αλλά και η Ferrari ήταν πολύ γρήγορες. Η ιταλική ομάδα είδε τον Κάρλος Σάινθ στην 3η θέση και τον Σαρλ Λεκλέρ στην 5η, ενώ ο Λάντο Νόρις της McLaren τερμάτισε ανάμεσα από τους οδηγούς της Scuderia. 

Από την άλλη πλευρά είχαμε και κάποιες εκπλήξεις, καθώς εκτός του Q1 έμειναν και οι δύο Alpine. Συγκεκριμένα αποκλείστηκαν οι Γκουάνγιου Ζου (Alfa Romeo), Πιερ Γκασλί (Alpine), Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas) και Λανς Στρολ (Aston Martin).

Στο Q2 απάντες βγήκαν με τα μεσαία ελαστικά. Αρχικά ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari ήταν κυρίαρχη στη πίστα, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τους Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ. Την εντυπωσιακή πορεία του συνέχισε ο Άλεξ Άλμπον της Williams, ο οποίος ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης.   

Εν τέλει ο Φερστάπεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά στο δεύτερο σκέλος, έχοντας στη 2η και 3η θέση τους Σάινθ και Λεκλέρ. Οι οδηγοί που δεν πήραν την πρόκριση για το Q3 ήταν οι Γιούκι Τσουνόντα (AlphaTauri), Λίαμ Λόσον (AlphaTauri), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas), Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo) και Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams). 

Στο Q3 ήρθε η ώρα της Scuderia Ferrari. Ο Σάινθ ήταν ταχύτερος μετά τις πρώτες προσπάθειες των οδηγών στο τρίτο σκέλος, αλλά οι βελτιώσεις των χρόνων από τους Φερστάπεν και Λεκλέρ σήμαιναν ότι ο Ισπανός χρειαζόταν ακόμη μια καλή προσπάθεια, προκειμένου να πάρει την pole position. 

Ο Σάινθ κατάφερε να πάρει την pole για τη Ferrari για μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Φερστάπεν. Τρίτος ήταν ο ομόσταβλος του Ισπανού, Λεκλέρ, ενώ στην 4η θέση ήταν ο Τζορτζ Ράσελ. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρες, Άλεξ Άλμπον, Όσκαρ Πιάστρι, Λιούις Χάμιλτον, Λάντο Νόρις και Φερνάντο Αλόνσο.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: