Ο Φερστάπεν αποκάλυψε πού οφείλεται η δεύτερη θέση στο Σίλβερστοουν

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Ο Φερστάπεν αποκάλυψε πού οφείλεται η δεύτερη θέση στο Σίλβερστοουν

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:30 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 02:54 - 08.07.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν εμφανίστηκε ανακουφισμένος με το αποτέλεσμά του στο γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Μαξ Φερστάπεν παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο GP της Μεγάλης Βρετανίας κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση της τελικής κατάταξης, πίσω μόνο από τον νικητή, Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε τον ρυθμό για να παλέψει για τη νίκη και έτσι αρκέστηκε στη 2η θέση, την οποία κέρδισε τέσσερις γύρους πριν από το τέλος του αγώνα, προσπερνώντας τον Λάντο Νόρις της McLaren.

«Δεν είχαμε το ρυθμό σήμερα. Στην αρχή που έπαιζε μεγάλο ρόλο χάναμε ρυθμό και πέφταμε πίσω. Κάποια στιγμή πίστευα πως θα τερματίσω 5ος ή 6ος. Πήραμε τις σωστές αποφάσεις όταν βάλαμε τα ενδιάμεσα ελαστικά και μετά πάλι τα ελαστικά για στεγνό. Κάθε φορά πήραμε τη σωστή απόφαση. Με βοήθησε πολύ που βάλαμε τη σκληρή γόμα και γι’ αυτό τερμάτισα 2ος. Θα μπορούσε σήμερα το αποτέλεσμα να είναι πολύ χειρότερο. Πήραμε τις σωστές αποφάσεις, είμαστε στο βάθρο και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος», ανέφερε ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Για τις εναλλασσόμενες συνθήκες κατά τη διάρκεια των 52 γύρων στην πίστα του Σίλβερστοουν, ο Φερστάπεν είπε: «Όταν ξεκίνησε να βρέχει στην αρχή έχανα έδαφος και δεν ήθελα να πάρω πολλά ρίσκα. Οι οδηγοί μπροστά μου πίεζαν κι εγώ προσπαθούσα να μείνω εντός πίστας. Έπρεπε να κάνω το ελαστικό βροχής να αντέξει στη φθορά και ξαφνικά βγήκε ο ήλιος. Η πίστα άρχισε να στεγνώνει όμως έπρεπε να τζογάρουμε και να βάλουμε τα σλικ ελαστικά. Ευτυχώς όλα δούλεψαν σωστά».