Ο Φερστάπεν έκανε το δύο στα δύο στο Μεξικό

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Ο Φερστάπεν έκανε το δύο στα δύο στο Μεξικό

Άγγελος Φραγκισκάτος 02:30 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στα δεύτερα δοκιμαστικά του Μεξικό.

Η πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών στο Μεξικό είχε ως πρωταγωνιστή τον Μαξ Φερστάπεν. Ο οδηγός της Red Bul σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στις δεύτερα δοκιμαστικά της Ταϊλάνδης. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε επίδοση 1:18.686. 

Δεύτερος βρέθηκε ο Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός από τον χρόνο του Φερστάπεν. Στη 3η θέση πλασαρίστηκε η Ferrari του Σαρλ λεκλέρ. 

Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo κατάφερε να κινηθεί μόλις 0,003 δευτερόλεπτα πιο αργά από τον Λεκλέρ, με τον Φινλανδό να βρίσκεται στην 4η θέση, παρότι αυτή ήταν η πρώτη του επαφή με το μονοθέσιο της ελβετικής ομάδας, το οποίο στις πρώτες ελεύθερες είχε παραχωρήσει στον νεαρό Γάλλο, Τεό Πουρσέρ. 

Στην 5η θέση ήταν ο τοπικός ήρωας Σέρχιο Πέρες, ενώ στην 6η θέση βρέθηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με την AlphaTauri. Πίσω από τον Αυστραλό ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, ο οποίος στις πρώτες δοκιμές τερμάτισε στην 11η θέση των χρόνων. 

Ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine ήταν στην 8η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Όσκαρ Πιάστρι (McLaren) και Τζορτζ Ράσελ (Mercedes). Θυμίζουμε ότι ο Ράσελ επίσης είχε παραχωρήσει το μονοθέσιό του στο νεαρό Φρέντερικ Βέστι. 

Ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin έμεινε εκτός δεκάδας και είχε και τετακέ, που ευτυχώς για τον ίδιο δεν τον είδε να χτυπά σε κάποιο τοίχο.

Λίγο μετά το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμαστικών άρχισε να ρίχνει ψιχάλες, αν και δεν ήταν αρκετά έντονες ώστε να αναγκάσουν κάποιον να αλλάξει σε ενδιάμεσα ελαστικά. 

Η δράση της Formula 1 συνεχίζεται το Σάββατο (28/10) με τα τρίτα δοκιμαστικά του Μεξικό που είναι προγραμματισμένα για τις 20:30 ώρα Ελλάδας. 

Tags: