Ο Φερστάπεν εμπρός από τον Σάινθ στα πρώτα δοκιμαστικά της Ιταλίας

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Ο Φερστάπεν εμπρός από τον Σάινθ στα πρώτα δοκιμαστικά της Ιταλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:40 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε το 14ο φετινό τριήμερο της Formula 1, το γκραν πρι της Ιταλίας, με τον πρώτο χρόνο στις εναρκτήριες ελεύθερες δοκιμές με διαφορά 0,046 από τον Κάρλος Σάινθ.

Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Ιταλίας ολοκληρώθηκαν χωρίς να αλλάξει τίποτα στην κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull RB19. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με 1:22,657 στα πρώτα δοκιμαστικά του 14ου φετινού αγωνιστικού τριημέρου, αφήνοντας για μόλις 0,046 δευτερόλεπτα τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με 1:22,657 στα πρώτα δοκιμαστικά του 14ου φετινού αγωνιστικού τριημέρου, αφήνοντας για μόλις 0,046 δευτερόλεπτα τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari. Τρίτος κατετάγη ο ομόσταβλος του Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρες, o οποίος είχε διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο από τον Ολλανδό. 

Στην 4η θέση ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, όπου την περισσότερη διάρκεια των δοκιμών την πέρασε στο γκαράζ της ομάδας, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα στο μονοθέσιό του. Πέμπτος ήταν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes, ενώ στην έκτη θέση ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.  

Στην 7η θέση ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος χρησιμοποίησε τη μαλακή γόμα, σε σχέση με τον Αλόνσο που είχε τη μεσαία. Ακολούθησε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ήταν όγδοος ταχύτερος έχοντας τρέξει με τα σκληρά για τη Mercedes.

Στην 9η θέση ήταν ο Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Άλεξ Άλμπον της Williams.   

Η δράση της Formula 1 συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με τα δεύτερα δοκιμαστικά του Ιταλικού γκραν πρι στη πίστα της Μόντσα.

Tags: