Ο Φερστάπεν επικράτησε στον Αγώνα Σπριντ της Αυστρίας, 2-3 για τη McLaren

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Ο Φερστάπεν επικράτησε στον Αγώνα Σπριντ της Αυστρίας, 2-3 για τη McLaren

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:45 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:33 - 29.06.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής του Αγώνα Σπριντ της Αυστρίας, μπροστά από τις McLaren των Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις.

Ο Αγώνας Σπριντ του γκραν πρι της Αυστρίας, του ενδέκατου φετινού αγωνιστικού τριημέρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 είχε μεγάλο νικητή τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός με εξαιρετική οδήγηση κατάφερε να αφήσει πίσω του τις δύο McLaren, με τον Όσκαρ Πιάστρι να είναι στη 2η θέση και τον Λάντο Νόρις να ακολουθεί στην 3η.

Η εκκίνηση δεν έγινε όπως έπρεπε και έτσι όλοι οι οδηγοί έκαναν έναν έξτρα γύρο. Τη δεύτερη φορά όλα έγιναν με τον σωστό τρόπο και έτσι μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε με εντυπωσιακά, κρατώντας την πρώτη θέση, από την οποία εκκίνησε.

Πίσω από τον Ολλανδό, ο Λάντο Νόρις χρειάστηκε να αμυνθεί για να κρατήσει την 2η θέση από τον ομόσταβλό του, Όσκαρ Πιάστρι. Στο μεταξύ, ο Κάρλος Σάινθ πέρασε τον Τζορτζ Ράσελ για να ανεβεί στην 4η θέση της κατάταξης. Ακολούθησαν οι Λιούις Χάμιλτον, Σαρλ Λεκλέρ (είχε βρεθεί στην 7η θέση), Σέρχιο Πέρες, Κέβιν Μάγκνουσεν και Λανς Στρολ.

Την ίδια ώρα, ο Νόρις εκμεταλλεύτηκε το DRS που είχε και με εντυπωσιακή κίνηση πέρασε τον Φερστάπεν για να πάρει την πρωτοπορία του Σπριντ. Ωστόσο ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αντεπιτέθηκε και με έξυπνο τρόπο πήρε πάλι την πρώτη θέση. Αυτή η μονομαχία έδωσε την ευκαιρία στον Πιάστρι να περάσει τον Νόρις για την 2η θέση.

Πιο πίσω ο Ράσελ προσπέρασε τον Σάινθ για να πάρει πίσω την 4η θέση, την οποία έχασε στην εκκίνηση του Σπριντ. Μπροστά, ο Φερστάπεν άνοιγε τη διαφορά του από τον Πιάστρι. Ο Νόρις, ο οποίος ήταν στην 3η θέση γύρο με τον γύρο άρχιζε να ανεβάζει τον ρυθμό του και να μειώνει την διαφορά από τον ομόλογό του στη McLaren.

Ο Νόρις είχε κολλήσει πίσω από τον Πιάστρι, με αποτέλεσμα αυτό να δώσει την ευκαιρία στον Φερστάπεν να πάει τη διαφορά του στα 3 δευτερόλεπτα. Έτσι ο Ολλανδός της Red Bull κατάφερε να πάρει τη νίκη στον Αγώνα Σπριντ του GP της Αυστρίας.

Τελικά η μάχη μεταξύ των οδηγών της McLaren δεν ήρθε ποτέ και έτσι ο Όσκαρ Πιάστρι είδε το πέσιμο της καρό σημαίας μπροστά από τον Λάντο Νόρις, ο οποίος συμπλήρωσε το βάθρο του Σπριντ.

Ακολούθησαν οι Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Σέρχιο Πέρες (Red Bull), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas) και Λανς Στρολ (Aston Martin).

Η δράση στο Red Bull Ring συνεχίζεται με τις κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι της Κυριακής, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για να ξεκινήσουν στις 17:00 ώρα Ελλάδας

Tags: