Ο Φερστάπεν με επίδειξη δύναμης πήρε την πολ ποζίσιον στην Αυστρία

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Ο Φερστάπεν με επίδειξη δύναμης πήρε την πολ ποζίσιον στην Αυστρία

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:13 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:47 - 29.06.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull πήρε την πολ ποζίσιον για το γκραν πρι της Αυστρίας.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP της Αυστρίας, του ενδέκατου φετινού αγωνιστικού τριημέρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 ήταν υπόθεση: του Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός της Red Bull με σχετική άνεση πήρε την πολ ποζίσιον εν όψει του αγώνα του Κυριακής. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes.

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με ηλιόλουστο καιρό πάνω από το Red Bull Ring. Πέρασαν αρκετά λεπτά για να κάνουν την εμφάνισή τους στην πίστα τα μονοθέσια.

Όταν όλοι οι οδηγοί μπήκαν στην πίστα ταχύτερος ήταν ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari, μπροστά από τον Όσκαρ Πιάστρι και τον Μαξ Φερστάπεν.

Οι διαφορές μεταξύ των οδηγών ήταν παρά πολύ μικρές, καθώς η απόσταση του πρώτου με τον 15ο, Φερνάντο Αλόνσο κάτω από ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Οι πέντε που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για το Q2 ήταν οι Άλεξ Άλμπον (Williams), Λανς Στρολ (Aston Martin), Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber), Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams) και Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber).

Όπως στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων έτσι και στο δεύτερο οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Ο Φερστάπεν ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, έχοντας μάλιστα σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο του τριημέρου στο Red Bull Ring.

Στη δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθεια των οδηγών, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την επίδοσή του. Τελικά αυτοί που δεν πήραν την πρόκριση για το Q3 ήταν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο (RB), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Πιερ Γκασλί (Alpine), Γιούκι Τσουνόντα (RB) και Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin).

Το τρίτο και κρίσιμο σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με τον Φερστάπεν να επιβεβαιώνει την εκπληκτική του φόρμα. Ο Ολλανδός της Red Bull στην πρώτη του προσπάθεια ήταν ταχύτερος για 3 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Νόρις.

Όλα θα κρίνονταν στη δεύτερη και αποφασιστικής σημασίας προσπάθεια των οδηγών. Οι «μονομάχοι» βγήκαν στην πίστα για να τα δώσουν όλα για όλα σε έναν και μοναδικό γύρο με φρέσκα μαλακά ελαστικά. Ο Μαξ Φερστάπεν βελτίωσε τον χρόνο του και έτσι πήρε την πολ ποζίσιον για τον αγώνα της Κυριακής στο Red Bull Ring.

Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren βρέθηκε στη 2η θέση. Ο ομόσταβλος του Βρετανού, Όσκαρ Πιάστρι αρχικά ήταν στην 3η θέση, όμως ο χρόνος του διαγράφηκε λόγω των ορίων της πίστας. Έτσι ο Τζορτζ Ράσελ ανέβηκε στην 3η θέση με το πρώτο μονοθέσιο της Mercedes.

Ακολούθησαν οι Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Σέρχιο Πέρες (Red Bull), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas) και Εστεμπάν Οκόν (Alpine).

Ο αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: