Ο Φερστάπεν νίκησε τα προβλήματα και πήρε την πολ ποζίσιον στην Ίμολα

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Lars Baron/Getty Images

Ο Φερστάπεν νίκησε τα προβλήματα και πήρε την πολ ποζίσιον στην Ίμολα

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:11 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 29.05.2024

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε την Παρασκευή (17/5), ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση απέναντι στις αναβαθμίσεις των McLaren και Ferrari και πήρε την πολ ποζίσιον για το GP της Εμίλια-Ρομάνια.

Οι κατατακτήριες δοκιμές για το έβδομο φετινό αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στην Ίμολα ήταν ένα σκηνικό που οι φίλοι της Ferrari περίμεναν να γιορτάσουν, ωστόσο δεν είχαν υπολογίσει τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός της Red Bull παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε προβλήματα την Παρασκευή (17/5) έκανε την υπέρβαση απέναντι στις αναβαθμίσεις των McLaren και Ferrari και πήρε την πολ ποζίσιον για το GP της Εμίλια-Ρομάνια. Αυτή ήταν η 39η πολ του Ολλανδού συνολικά στη Formula 1 και έβδομη φετινή του. Αλλά και 8η συνεχόμενη, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του θρυλικού Άιρτον Σένα.

Στη 2η και 3η θέση βρέθηκαν οι πιλότοι της McLaren, με τον Όσκαρ Πιάστρι να προηγείται του νικητή του GP του Μαϊάμι, Λάντο Νόρις. Ακολούθησαν οι οδηγοί της Scuderia, με τον Σαρλ Λεκλέρ να είναι στη 4η θέση και τον Κάρλος Σάινθ στην 5η.

Στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων. Ωστόσο ο ομόσταβλός του, Λάντο Νόρις λίγο μετά ήρθε να του πάρει την πρωτιά, μπροστά από τους Μαξ Φερστάπεν, Κάρλος Σάινθ, Πιερ Γκασλί και Σαρλ Λεκλέρ.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas, ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, λίγο πριν έρθει ο Φερστάπεν να βρεθεί πρώτος.

Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν από την συνέχεια ήταν οι Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber), Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams), Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas).

Στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων, όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα της Ίμολα με τα μαλακά ελαστικά. Ο Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με την πρώτη του προσπάθεια, μπροστά από τον Πέρες.

Όμως ο Λεκλέρ με έναν εντυπωσιακό γύρο ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης, ενώ ο Γιούκι Τσουνόντα της RB βρέθηκε στη 2η θέση. Ακολούθησαν οι Πιάστρι και Νόρις της McLaren.

Η έκπληξη της διαδικασίας ήρθε από τον Πέρες, ο οποίος δεν βελτίωσε τον χρόνο του και έτσι παρέμεινε στην 11η θέση και εκτός του Q3. Μαζί με τον Μεξικανό αποκλείστηκαν και οι Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Λανς Στρολ (Aston Martin), Άλεξ Άλμπον (Williams) και Πιερ Γκασλί (Alpine). 

Στο τρίτο και κρίσιμο σκέλος των κατατακτήριων, ο Φερστάπεν έκανε έναν πάρα πολύ καλό γύρο και ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, έχοντας διαφορά ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον Νόρις. Ο Λεκλέρ βρέθηκε στην 3η θέση και ακολούθησαν οι Πιάστρι, Σάινθ, Ράσελ, Τσουνόντα, Χάμιλτον και Χούλκενμπεργκ.

Όταν οι οδηγοί μπήκαν στην πίστα για να κάνουν τη δεύτερη προσπάθειά τους, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν εντυπωσιακός και έτσι παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε την Παρασκευή (17/5) πήρε την ποζίσιον για το GP της Εμίλια-Ρομάνια.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο ομόσταβλός του, Λάντο Νόρις. Ακολούθησαν οι Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Γιούκι Τσουνόντα (RB), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Ντάνιελ Ρικιάρντο (RB) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas).

Ο αγώνας της Κυριακής (19/5) είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: