Ο Φερστάπεν ταχύτερος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Μεξικό, εντυπωσιακή επίδοση του Άλμπον

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Jared C. Tilton/Getty Images

Ο Φερστάπεν ταχύτερος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Μεξικό, εντυπωσιακή επίδοση του Άλμπον

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:53 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ταχύτερος στα πρώτα δοκιμαστικά του Μεξικό, αφήνοντας πίσω του τον εξαιρετικό Άλεξ Άλμπον της Williams.

Το αγωνιστικό τριήμερο του γκραν πρι του Μεξικό, ο δέκατος ένατος αγώνας της φετινής σεζόν της Formula 1, ξεκίνησε με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez. 

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος με τη μαλακή γόμα ελαστικών έκανε χρόνο 1:19:718. Ο εντυπωσιακός Άλεξ Άλμπον πραγματοποίησε μία εκπληκτική επίδοση. 

Ο Ταϊλανδός πιλότος ήταν στη 2η θέση για μόλις 0,095 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ενώ τρίτος κατετάγη ο Σέρχιο Πέρες. 

Ο Λάντο Νόρις της McLaren ακολούθησε τον Πέρες στον πίνακα των χρόνων, αλλά ήταν 0,2 δευτερόλεπτα πίσω από τη δεύτερη Red Bull και μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Φερστάπεν

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari ήταν στη 5η θέση της κατάταξης, ενώ ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren στην πρώτη του επίσκεψη στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez σημείωσε τον 6ο χρόνο των πρώτων ελεύθερων, και μάλιστα με την πειραματική γόμα C4 του 2024. 

Έβδομος κατετάγη ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari, ενώ στην 8η θέση βρέθηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της AlphaTauri. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Εστεμπάν Οκόν (Alpine) και Λανς Στρολ (Aston Martin).

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Mercedes, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε στην 11η θέση των χρόνων. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή. 

Όσον αφορά τους ρούκις, ταχύτερος ήταν ο Όλιβερ Μπέρμαν της Haas, μπροστά μάλιστα και από τον οδηγό της Aston Martin, Φερνάντο Αλόνσο. Κανέναν γύρο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με την Alfa Romeo ο Τεό Πουρσέρ. 

Η δράση της Formula 1 συνεχίζεται τα ξημερώματα Σαββάτου στη 01:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Tags: