Ο Γιος Φερστάπεν «άναψε φωτιές» στη Red Bull

Μαξ Φερστάπεν και Γιος Φερστάπεν

i

©Red Bull

Ο Γιος Φερστάπεν «άναψε φωτιές» στη Red Bull

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 29.05.2024

Ο πατέρας του Μαξ Φερστάπεν άσκησε έντονη κριτική στη Red Bull, τονίζοντας πως η εποχή της κυριαρχίας της αυστριακής ομάδας έλαβε τέλος.

Στα τρία τελευταία γκραν πρι, η Red Bull έχει δει τη McLaren και τη Ferrari να πλησιάζουν πολύ το επίπεδο απόδοσής τους στην πίστα.

Με άλλα λόγια, η εικόνα των «ταύρων» δεν είναι πλέον τόσο πολύ ανώτερη. Στο Μαϊάμι ο Λάντο Νόρις κέρδισε και στο Μονακό ο Σαρλ Λεκλέρ έβαλε τέλος στην κατάρα του.

Η Red Bull έχει πρόβλημα. Και δεν είναι πλέον κάτι που έχει να κάνει μόνο με θέματα εκτός ομάδας (υπόθεση Κρίστιαν Χόρνερ) ή την ανακοίνωση της αποχώρησης του Άντριαν Νιούι.

Στο GP του Μόντε Κάρλο, ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε στην 6η θέση της τελικής κατάταξης, δίχως τη δυνατότητα να περάσει τη Mercedes του Τζορτζ Ράσελ.

Ο πατέρας του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Γιος Φερστάπεν παραδέχθηκε ότι η Red Bull θα είναι και πάλι ανταγωνιστική σε άλλες πίστες μετά το Μονακό, ενώ είπε ότι οι Ferrari και McLaren έχουν κλείσει την απόσταση και ότι πρέπει η RBR να αντιδράσει.

«Η εποχή που η Red Bull είχε το κυρίαρχο μονοθέσιο δείχνει να έχει τελειώσει πια. Ίσως θα πρέπει να αρχίσουν να επικεντρώνονται λίγο περισσότερο στα αγωνιστικά θέματα και στην εσωτερική επικοινωνία και πάλι, αντί για άλλα πράγματα…» δήλωσε ο Γιος Φερστάπεν στην εφημερίδα De Telegraaf.

Και συνέχισε: «Σίγουρα θα υπάρξουν αγώνες όπου η Red Bull θα είναι και πάλι σε καλή κατάσταση, αλλά είμαι περίεργος να δω πώς θα μπορέσουν να το λύσουν αυτό. Αναμφίβολα κάτι πρέπει να γίνει εδώ. Η Red Bull πρέπει να εντοπίσει από πού προέρχεται αυτό το πρόβλημα, διότι είναι ξεκάθαρο ότι ομάδες σαν τη Ferrari και τη McLaren πλησιάζουν. Ο Μαξ ήταν σε θέση να το κρύψει λίγο αυτό, αλλά η μεγάλη διαφορά με τον Σέρχιο Πέρες γίνεται όλο και πιο εμφανής», κατέληξε ο Ολλανδός.