Ο Γκασλί συνεχίζει με την Alpine

Πιερ Γκασλί

i

©Alpine

Ο Γκασλί συνεχίζει με την Alpine

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 27.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 27.06.2024

Η Alpine ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου της με τον Πιερ Γκασλί.

Η Alpine ανακοίνωσε την πολυετή επέκταση του συμβολαίου της με τον Πιερ Γκασλί που θα δει τον Γάλλο να παραμένει στην ομάδα με έδρα το Ένστον για το 2025 και μετά.

Ο Γκασλί εντάχθηκε στο δυναμικό της γαλλικής ομάδας την περασμένη χρονιά και σε 32 γκραν πρι συγκέντρωσε 67 βαθμούς, ενώ επίσης έχει κατακτήσει και δύο φορές την τρίτη θέση (ολλανδικό GP, Σπριντ Βελγικού GP).

Η Alpine πίεζε τις τελευταίες ημέρες να εξασφαλίσει την υπογραφή του Γκασλί μετά την απόφασή τους να «χωρίσουν τους δρόμους» με τον ομόσταβλό του, Εστεμπάν Οκόν στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Γκασλί μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την Alpine δήλωσε: «Νιώθω πολύ άνετα σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Απολαμβάνω να είμαι μέρος τόσο του πρότζεκτ της Formula 1 όσο και του ευρύτερου οράματος της Alpine Cars. Είμαι επίσημα εδώ για πάνω από 18 μήνες και πάντα ήταν το σχέδιο να χτίσουμε ένα μακροπρόθεσμο πρότζεκτ με την ομάδα.

Παρά το γεγονός ότι η σεζόν ήταν δύσκολη μέχρι στιγμής, παραμένω πιστός στο πρότζεκτ και δεν πρόκειται να πάω πουθενά. Είμαι ικανοποιημένος με τις αλλαγές που έγιναν, τη σκληρή δουλειά και την κατεύθυνση που παίρνει η ομάδα. Υπάρχει πολύ δυναμικό στο προσωπικό και στους πόρους αυτής της ομάδας. Είμαι ενθουσιασμένος για όσα έρχονται στο μέλλον και αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι στις καθημερινές λεπτομέρειες που βελτιώνουν τις επιδόσεις μας».

Ο επικεφαλής της Alpine, Μπρουνό Φαμέν, ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος με την επέκταση του συμβολαίου του Πιέρ με την ομάδα. Είναι ένας οδηγός με τεράστια εμπειρία στη Formula 1 και συνεχίζει να δείχνει μεγάλες δυνατότητες στην πίστα. Για την Alpine ως μάρκα είναι ένας εξαιρετικός πρεσβευτής και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Ενώ αυτό είναι σημαντικό για το μέλλον μας, πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι σε όσα έρχονται και αυτό σημαίνει να βελτιώσουμε το τρέχον πακέτο μας.

Έχουμε υψηλές φιλοδοξίες για την τρέχουσα σεζόν και θα δουλέψουμε ακούραστα για να τις επιτύχουμε. Θα πάρουμε το χρόνο μας για να αποφασίσουμε το δεύτερο οδηγό μας και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις επιλογές που έχουμε στο τραπέζι».

Η Alpine «κυνηγάει» την υπογραφή του Κάρλος Σάινθ για να γίνει ομόσταβλος του Γκασλί, αλλά στα paddock ακούγεται ότι ο Ισπανός είναι ακόμα αναποφάσιστος για το μέλλον του στη Formula 1.

Εάν ο Σάινθ επιλέξει να οδηγήσει αλλού, η γαλλική ομάδα έχει επιλογές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες λέγεται ότι θέλει να προωθήσει τον εφεδρικό οδηγό της Τζακ Ντούχαν ή τον οδηγό της ακαδημίας Βίκτορ Μαρτίνς εν όψει του 2025 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.