Ο Λεκλέρ χάρισε το κράνος που φορούσε στη Σουζούκα στην οικογένεια του Ζιλ Μπιανκί (pic)

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Λεκλέρ χάρισε το κράνος που φορούσε στη Σουζούκα στην οικογένεια του Ζιλ Μπιανκί (pic)

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:45 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 21:17 - 31.05.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ δώρισε το κράνος που φορούσε στο γκραν πρι της Ιαπωνίας στην οικογένεια Ζιλ Μπιανκί.

Μετά την επικράτησή του στο γκραν πρι του Μονακό, ο Σαρλ Λεκλέρ αποφάσισε να δωρίσει το κράνος που φορούσε στη Σουζούκα στην οικογένεια του αδικοχαμένου Ζιλ Μπιανκί.

Ο Μπιανκί ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε ο Λεκλέρ να ενταχθεί στην Ακαδημία των νέων οδηγών της Ferrari.

Θυμίζουμε πως ο Γάλλος είχε ένα φρικτό ατύχημα στον 43ο γύρο του αγώνα στη Σουζούκα, χάνοντας τον έλεγχο, προσκρούοντας πάνω σε γερανό που μετέφερε τη Sauber του Άντριαν Σούτιλ.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα που διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου το 2014. Η ορατότητα λόγω βροχής ήταν περιορισμένη, ενώ τα νερά είχαν σχηματίσει λίμνες και προκαλούνταν υδρολίσθηση στα μονοθέσια. Μάλιστα, ο άτυχος Γάλλος έχασε τον έλεγχο στη στροφή Dunlop, η οποία είναι μια παρατεταμένη ανηφορική αριστερή στροφή.

Ο τραυματισμός που υπέστη ήταν στον εγκέφαλο, ο οποίος τον έριξε σε κώμα. Από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιαπωνίας μεταφέρθηκε στη Γαλλία, όπου απεβίωσε τον Ιούλιο του 2015.

Το δώρο του Λεκλέρ αποκάλυψε ο πατέρας του αδικοχαμένου οδηγού, Φιλίπ Μπιανκί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

«Ευχαριστούμε Σαρλ για αυτό το δώρο, και για την παντοτινή τιμή που κάνεις στον Ζιλ και για την υποστήριξη στην οικογένεια Μπιανκί. Συγχαρητήρια για τη φανταστική σου νίκη στο Μονακό, σκέφτομαι ο Ερβέ και ο Ζιλ θα είναι πολύ περήφανοι για σένα, και για το πόσο φανταστικός άνθρωπος και οδηγός είσαι», έγραψε ο πατέρας του Ζιλ.