Ο Μπεν Σουλαγέμ αλλάζει στάση και προτείνει στον Αντρέτι να αγοράσει μια υπάρχουσα ομάδα της F1

Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

i

©Formula 1

Ο Μπεν Σουλαγέμ αλλάζει στάση και προτείνει στον Αντρέτι να αγοράσει μια υπάρχουσα ομάδα της F1

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:05 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 30.05.2024

Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ προτείνει τώρα στον Μάικλ Αντρέτι να αγοράσει μια υπάρχουσα ομάδα της Formula 1.

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, συμβούλεψε τώρα τον Μάικλ Αντρέτι να «πάει να αγοράσει μια άλλη ομάδα» αντί να γίνει η 11η ομάδα της Formula 1.

Η προσφορά του Αντρέτι να εισέλθει στο άθλημα τα επόμενα δύο χρόνια με την Cadillac απορρίφθηκε τον Ιανουάριο, με την F1 να αποφασίζει ότι μια 11η ομάδα «δεν θα προσέθετε αξία από μόνη της». Ωστόσο, άφησαν την πόρτα ανοιχτή για είσοδο από το 2028, όταν ο συνεργάτης της General Motors θα ήταν σε θέση να παράσχει κινητήρα.

Το διοικητικό όργανο της F1, η FIA, ενέκρινε την είσοδο του Αντρέτι τον περασμένο Οκτώβριο και ο Μπεν Σουλαγέμ είχε προηγουμένως υποστηρίξει την ιδέα του παγκόσμιου πρωταθλήματος να έχει περισσότερες ομάδες. Αλλά φαίνεται ότι η στάση του προέδρου της FIA έχει αλλάξει με βάση τα τελευταία σχόλιά του.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η FOM και η Liberty θα ήθελαν να δουν άλλες ομάδες», δήλωσε ο Μπεν Σουλαγέμ στο Reuters στο περιθώριο του GP του Μονακό και συνέχισε: «Θα συμβούλευα τον Αντρέτι να πάει να αγοράσει άλλη ομάδα, να μην έρθει ως 11η ομάδα. Νιώθω ότι κάποιες ομάδες πρέπει να ανανεωθούν. Τι είναι καλύτερο; Να έχεις 11 ομάδες ως αριθμό ή 10 και να είναι δυνατές;

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε περισσότερες ομάδες, αλλά όχι οποιεσδήποτε. Οι σωστές ομάδες. Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό, έχει να κάνει με την ποιότητα. Χωρίς να αναφέρω ονόματα, υπάρχουν ομάδες που αγωνίζονται. Παλεύοντας με την απόδοση, παλεύοντας ακόμη και με τη διαχείριση. Έχει να κάνει με το να έχεις τη σωστή ομάδα, να μην χάσεις μια ευκαιρία ή μια ευκαιρία όπου κάποιος σαν GM με PU έρχεται στη Formula 1.

Φανταστείτε τον αντίκτυπο. Έχουμε τρεις αγώνες στην Αμερική. Έχουμε μια τόσο τεράστια βάση οπαδών. Αλλά δεν έχουμε μια σωστή ομάδα (των ΗΠΑ). Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τη Ford (με τη Red Bull), αλλά φαντάζομαι να έχω GM και φαντάζομαι να έχω (περισσότερους) Αμερικανούς οδηγούς».

Η προφανής ανατροπή του Αντρέτι από τον Μπεν Σουλαγέμ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια της FIA να βελτιώσει τις σχέσεις με τη FOM και τη Liberty Media. «Η ειρήνη είναι πάντα καλή, δεν μπορείς να έχεις συνεχώς περιττά ζητήματα», εξήγησε ο πρόεδρος της FIA.

«Και οι δύο καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να έχουμε πολύ περισσότερη σαφήνεια μεταξύ μας. Είμαστε με τη FOM όταν πρόκειται για επιχειρήσεις. Είμαστε εταίροι και πρέπει επίσης να ξεχάσουμε τα μικρά πράγματα και να βρούμε μια λύση πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα», κατέληξε.