Ο Μπέρμαν στη Haas με πολυετές συμβόλαιο

Όλιβερ Μπέρμαν

i

©Haas

Ο Μπέρμαν στη Haas με πολυετές συμβόλαιο

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 04.07.2024

Ο Όλιβερ Μπέρμαν υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη Haas, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων.

Ο Όλιβερ Μπέρμαν υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη Haas, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων.

Ο 19χρονος εντυπωσίασε τους πάντες στα paddock της Formula 1 όταν αντικατέστησε τον ασθενή Κάρλος Σάινθ στη Ferrari (σκωληκοειδίτιδα) στο αγωνιστικό τριήμερο της Σαουδικής Αραβίας. Ο Βρετανός κατάφερε να πάρει τους παρθενικούς του βαθμούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Μπέρμαν αγωνίζεται αυτήν τη στιγμή στην F2 με την Prema και πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν και την τέταρτη στην καριέρα του το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αυστρία στον Αγώνα Σπριντ. Μάλιστα στο προσεχές τριήμερο της Μεγάλης Βρετανίας, ο Βρετανός θα λάβει μέρος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με τη Haas, κάτι το οποίο έχει επαναλάβει στα GP Ουγγαρίας, Μεξικού και Άμπου Ντάμπι.

«Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια πόσα πολλά σημαίνει αυτό για εμένα. Το να μπορώ να φωνάξω ότι θα είμαι οδηγός της Formula 1 με τη MoneyGram Haas F1 Team με κάνει τόσο περήφανο. Το να είμαι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που μπορούν να λένε ότι κάνουν αυτό που ονειρεύονταν από παιδιά, είναι κάτι αληθινά εκπληκτικό.

Ευχαριστώ τους Τζιν (Χάας), Αγιάο (Κομάτσου) και όλους στη Haas που πίστεψαν σε μένα, και μου με εμπιστεύτηκαν να εκπροσωπώ την ομάδα», ανέφερε ο Μπέρμαν, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με την αμερικανική ομάδα.

Ο επικεφαλής της Haas, Αγιάο Κομάτσου δήλωσε: «Είναι συναρπαστικό να μπορείς να δίνεις σε έναν νεαρό οδηγό με το ταλέντο του Όλιβερ Μπέρμαν την πρώτη του μόνιμη θέση στη Formula 1. Έχει εξελιχθεί σε έναν εκπληκτικά ώριμο οδηγό υπό την καθοδήγηση της Ακαδημίας Οδηγών της Scuderia Ferrari, και ο κόσμος το διαπίστωσε όταν κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αγωνιστεί στο GP της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Όλιβερ απέδειξε ότι είναι περισσότερο από έτοιμος για τις απαιτήσεις, και το έχουμε διαπιστώσει και εμείς τις φορές που συμμετείχε με τη Haas στις ελεύθερες δοκιμές των δύο προηγούμενων σεζόν», ήταν τα λόγια του.