Ο Μπέρμαν θα οδηγήσει ξανά το μονοθέσιο της Haas στην Βαρκελώνη

Όλιβερ Μπέρμαν

i

©Scuderia Ferrari

Ο Μπέρμαν θα οδηγήσει ξανά το μονοθέσιο της Haas στην Βαρκελώνη

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:00 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:14 - 17.06.2024

Ο Όλιβερ Μπέρμαν θα αντικαταστήσει τον Νίκο Χούλκενμπεργκ στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP της Ισπανίας στην Βαρκελώνη.

Ο Όλιβερ Μπέρμαν θα αντικαταστήσει τον Νίκο Χούλκενμπεργκ στις πρώτες δοκιμές στο Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης, τη δεύτερη από τις έξι προγραμματισμένες εμφανίσεις του στο FP1 φέτος με την ομάδα, αφού μπήκε στο κόκπιτ για τον Κέβιν Μάγκνουσεν στο GP της Εμίλια-Ρομάνια στην Ίμολα τον Μάιο.

Αφού έκανε το ντεμπούτο του στο γκραν πρι για τη Ferrari στη Σαουδική Αραβία νωρίτερα φέτος, καθώς ο Κάρλος Σάινθ προσβλήθηκε από σκωληκοειδίτιδα, ο 19χρονος είχε αξιοθαύμαστη απόδοση στην Ιταλία, ολοκληρώνοντας 23 γύρους και τερματίζοντας με τον 15ο ταχύτερο χρόνο.

Επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του Μπέρμαν αυτό το Σαββατοκύριακο και τι αναμένεται, ο επικεφαλής της ομάδας, Αγιάο Κομάτσου δήλωσε: «Έχουμε τον Μπέρμαν μαζί μας ξανά για το FP1, αυτή τη φορά στη θέση του Νίκο, ώστε να μπορεί να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στην Ίμολα».

Ο Κομάτσου επιβεβαίωσε επίσης ότι το ισπανικό γκραν πρι θα είναι η πρώτη κατάλληλη ευκαιρία για την πλήρη αξιολόγηση του πακέτου αναβάθμισης σε στροφές υψηλής ταχύτητας.

Η αμερικανική ομάδα έφερε σημαντικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της στην Κίνα και έκτοτε έχει προσθέσει περαιτέρω (αναβαθμίσεις).

Ο Κομάτσου τονίζει ότι η ομάδα πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις της, οι οποίες δεν ήταν ικανοποιητικές στο Μονακό και τον Καναδά και κοιτάζοντας μπροστά για τους επόμενους αγώνες είπε:

«Μια τριπλή σειρά αγώνων είναι πάντα δύσκολη. Είναι σημαντικό να φροντίσουμε τους εαυτούς μας για να αποδώσουμε στο μέγιστο δυνατό, ειδικά μετά από δύο αγώνες όπου οι επιδόσεις μας δεν ήταν οι καλύτερες. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.