Ο Μπριατόρε είναι πεπεισμένος πως θα οδηγήσει την Alpine σε νέες επιτυχίες

Φλάβιο Μπριατόρε

i

©Alpine

Ο Μπριατόρε είναι πεπεισμένος πως θα οδηγήσει την Alpine σε νέες επιτυχίες

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:07 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 02:14 - 04.07.2024

Ο Φλάβιο Μπριατόρε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Alpine να μάχεται για νίκες στη Formula 1.

Η επιστροφή του Φλάβιο Μπριατόρε στη Formula 1 είναι γεγονός, μετά από 14 χρόνια. Ο Ιταλός θα αναλάβει καθήκοντα ειδικού συμβούλου στην Alpine. Η πρόσληψη του Ιταλού ήρθε σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο η γαλλική ομάδα βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη θέση. 

Θυμίζουμε πως ο Μπριατόρε ήταν επικεφαλής στην Benetton και τη Renault στα πιο επιτυχημένα χρόνια τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς πανηγύρισε τίτλους με τον Μίκαελ Σουμάχερ (1994-95) και τον Φερνάντο Αλόνσο (2005-06).

Μάλιστα ο Ιταλός προτού καν καλά- καλά ξεκινήσει να πιάνει δουλειά στην Alpine, άρχισε να μιλάει για τις επιτυχίες της γαλλικής ομάδας. Μιλώντας στο Radio Rai, ο Ιταλός φαίνεται να είναι πεπεισμένος πως η παρουσία του στο δυναμικό της Alpine θα την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες.

«Το 2026 θα κερδίσω αγώνες, η Alpine θα είναι στο βάθρο. Μετά δεν ξέρω τι άλλο θα μπορώ να κάνω. Φέτος έχουμε πολλά μειονεκτήματα και αναδιοργανώνουμε την ομάδα. Ο Λούκα Ντε Μέο μου έδωσε απόλυτη ελευθερία. Είμαι συνηθισμένος σε αυτό και σας διαβεβαιώνω πως σε δύο χρόνια θα μιλάμε για βάθρα», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ο Μπριατόρε μίλησε για το γεγονός πως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari, λέγοντας: «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Για την ώρα ο οδηγός δεν κάνει διαφορά στην Alpine, πρέπει να βελτιωθούμε. Είναι τρομερό που είναι ακόμη ελεύθερος για το 2025 ο Σάινθ, είμαστε ανοικτοί να τον έχουμε στην ομάδα μαςκαι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», πρόσθεσε ο Ιταλός.