Ο Μπριατόρε ετοιμάζεται για μία εντυπωσιακή επιστροφή στη F1

Φλάβιο Μπριατόρε

i

©F1

Ο Μπριατόρε ετοιμάζεται για μία εντυπωσιακή επιστροφή στη F1

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:00 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 30.05.2024

Ο Φλάβιο Μπριατόρε είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή επιστροφή στη Formula 1 με την Alpine.

Ο Φλάβιο Μπριατόρε φέρεται να είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Formula 1 με την ομάδα της Alpine.

Σύμφωνα με την ιταλική Corriere della Sera, ο Μπριατόρε έχει στοχοποιηθεί από τον CEO της Renault, Λούκα Ντε Μέο, για να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της ομάδας ως ειδικός σύμβουλος. Ο Ιταλός στοχεύει τον Άντριαν Νιούι ως μέρος μιας σημαντικής πρόσληψης στην τεχνική πλευρά για την ομάδα.

Ο Μπριατόρε δεν έχει εμπλακεί επίσημα με ομάδα της F1 από το 2009, όταν παραιτήθηκε από επικεφαλής της ομάδας της Renault μετά το σκάνδαλο Crashgate. Ο Ιταλός είναι σήμερα ο μάνατζερ του Φερνάντο Αλόνσο και έχει δει συχνά να παρακολουθεί αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Ιταλός έχει μια πλούσια ιστορία στην F1 - και την ομάδα με έδρα το Ένστον, οδηγώντας την Benetton στην επιτυχία του τίτλου με τον Μίκαελ Σουμάχερ τη δεκαετία του 1990. Στη συνέχεια οδήγησε τη Renault με τον Αλόνσο σε back-to-back επιτυχία τίτλου το 2005 και το 2006.

Ο χρόνος του στην F1 τελείωσε μετά την πτώση γύρω από το Crashgate, όταν ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ. - ο δεύτερος οδηγός της Renault εκείνη την εποχή - συνετρίβη σκόπιμα στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης το 2008 για να βγάλει το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι ενέργειες του Βραζιλιάνου επέτρεψαν στον Αλόνσο να αυξήσει το προβάδισμα του αγώνα πριν πάρει την πρώτη νίκη της Renault της χρονιάς.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Μπριατόρε εκδιώχθηκε από το άθλημα για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο και του επιβλήθηκε ισόβιος αποκλεισμός. Ωστόσο εδώ και περίπου μια δεκαετία αυτή η τιμωρία έχει ανακληθεί και είναι ελεύθερος να δουλέψει ξανά σε ομάδα της F1.

Η Alpine έχει υποστεί ένα άθλιο ξεκίνημα στη σεζόν F1 του 2024. Η γαλλική ομάδα έχει συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς στους πρώτους οκτώ γύρους, αφήνοντάς τους ένατους στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.