Επίσημο: Ο Μπριατόρε επιστρέφει στην F1 ως σύμβουλος της Alpine

Φλάβιο Μπριατόρε

i

©Alpine

Επίσημο: Ο Μπριατόρε επιστρέφει στην F1 ως σύμβουλος της Alpine

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:30 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 21.06.2024

Η Alpine ανακοίνωσε την απόκτηση του Φλάβιο Μπριατόρε στο ρόλο του εκτελεστικού συμβούλου.

Ο Φλάβιο Μπριατόρε επιστρέφει σε επίσημο ρόλο στη Formula 1, 14 χρόνια αφότου αποτέλεσε παρελθόν από τη Renault εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο «Crashgate», καθώς η Alpine ανακοίνωσε ότι ο Ιταλός είναι ο νέος εκτελεστικός σύμβουλος της ομάδας. 

«Η BWT Alpine F1 Team επιβεβαιώνει ότι ο Φλάβιο Μπριατόρε τοποθετήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Renault Λούκα Ντε Μέο στο ρόλο του Διοικητικού Συμβούλου του τομέα της Formula 1», αναφέρει η γαλλική ομάδα στην ανακοίνωσή της.

Ο Ιταλός ήταν επικεφαλής στην Benetton και τη Renault στα πιο επιτυχημένα χρόνια τους στη F1, καθώς πανηγύρισε τίτλους με τον Μίκαελ Σουμάχερ (1994-95) και τον Φερνάντο Αλόνσο (2005-06). Ωστόσο η θητεία του στη γαλλική ομάδα δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς παραιτήθηκε και αρχικά του επιβλήθηκε δια βίου αποκλεισμός από τη FIA, για το ρόλο του στο σκάνδαλο «Crashgate» στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης του 2008.

Η σκόπιμη σύγκρουση του Νέλσον Πικέ Τζούνιορ επέτρεψε στον team mate του, Φερνάντο Αλόνσο να κερδίσει στη Σιγκαπούρη. Το αποτέλεσμα ήταν να μπορέσει ο Λιούις Χάμιλτον να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στην F1, κάτι που ο τότε αντίπαλός του Φελίπε Μάσα αμφισβητεί τώρα.

Ο Μπριατόρε ανέτρεψε τον ισόβιο αποκλεισμό του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2010. Η άφιξή του στην Alpine έρχεται σε μια στιγμή που η ομάδα δυσκολεύεται στην πίστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εν όψει των νέων κανονισμών της F1 το 2026, ο Μπριατόρε πρέπει να βοηθήσει την Alpine να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θα κατευθυνθεί. Η οριστικοποίηση του κινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί - ως κατασκευαστής ή πελάτης - είναι ζωτικής σημασίας.