Ο Νόρις έδειξε τη δυναμική της McLaren στο FP2 του Σίλβερστοουν, 7ος ο Φερστάπεν

Λάντο Νόρις

i

©McLaren

Ο Νόρις έδειξε τη δυναμική της McLaren στο FP2 του Σίλβερστοουν, 7ος ο Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:07 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:29 - 05.07.2024

Ο Λάντο Νόρις ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Σίλβερστοουν.

Η δράση συνεχίστηκε στο γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας, τον δωδέκατο αγώνα της φετινής αγωνιστικής σεζόν της Formula 1, με το FP2 στην πίστα του Σίλβερστοουν. Στη διαδικασία των 60 λεπτών είδαμε ομάδες και οδηγούς να συνεχίζουν το πρόγραμμά τους και να πραγματοποιούν προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα.

Ταχύτερος οδηγός μετά το τέλος του FP2 ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren. Ο Βρετανός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:26,549 και πήρε την πρώτη θέση στη διαδικασία. Θυμίζουμε πως ο Νόρις ήταν ο ταχύτερος οδηγός και των πρώτων ελεύθερων δοκιμών.

Στη 2η θέση βρέθηκε η έτερη McLaren του Όσκαρ Πιάστρι, με τον Αυστραλό να είναι αργός για 0,331 δευτερόλεπτα από την επίδοση του ομόσταβλού του.

Ο Σέρχιο Πέρες με τη Red Bull κατετάγη στην 3η θέση, μπροστά από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ με την αναβαθμισμένη Haas. Ο Γερμανός ήταν για τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή.

Στην 5η θέση ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό για να ακολουθήσει τους πρώτους. Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes ακολούθησε στην 6η θέση, ενώ στην 7η κατετάγη ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull.

Ο Κάρλος Σάινθ με το δεύτερο μονοθέσιο της Ferrari κατέλαβε την 8η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λανς Στρολ (Aston Martin) και Τζορτζ Ράσελ (Mercedes).

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στις 13:30 ώρα Ελλάδας. 

Tags: