Ο Νόρις ταχύτερος στο FP1 της Βαρκελώνης

Λάντο Νόρις

i

©McLaren

Ο Νόρις ταχύτερος στο FP1 της Βαρκελώνης

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:29 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:10 - 21.06.2024

Ο Λάντο Νόρις σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του γκραν πρι της Ισπανίας στην Βαρκελώνη.

Το γκραν πρι της Ισπανίας, ο δέκατος αγώνας της Formula 1 για το 2024 ξεκίνησε με το διάρκειας 60 λεπτών FP1. Ομάδες και οδηγοί στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αναβαθμισμένα τους μονοθέσια εν όψει του υπόλοιπου αγωνιστικού τριήμερου.

Ταχύτερος της διαδικασίας ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli σημείωσε επίδοση το 1:14,228 και πήρε την πρωτιά στο FP1.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να είναι για 24 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον χρόνο του Νόρις.

Ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari κατετάγη στην 3η θέση, ο οποίος απείχε τρία δέκατα του δευτερολέπτου από την κορυφή. Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes ακολούθησε στην 4η θέση της τελικής κατάταξης, μπροστά από τον Σέρχιο Πέρες της Red Bull.

Στην 6η θέση βρέθηκε ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, ενώ στην 7η ακολούθησε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός της Mercedes έκανε ένα μικρό λάθος στον τελευταίο τομέα της πίστας και έτσι έχασε πολύτιμο έδαφος από το να βελτιώσει την επίδοσή του.

Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin) και Άλεξ Άλμπον (Williams). Εκτός αυτής έμεινε ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, καθώς τερμάτισε στην 11η θέση, έχοντας μάλιστα και πολλά προβλήματα.

Μάλιστα η διαδικασία διακόπηκε για λίγα λεπτά λόγω ενός εξαρτήματος που έφυγε από το μονοθέσιο του Φερνάντο Αλόνσο στην έξοδο της στροφής 10.

Η δράση στην πίστα Βαρκελώνης συνεχίζεται με τα δεύτερα δοκιμαστικά, τα οποία είναι προγραμματισμένα για να ξεκινήσουν στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: