Ο Οκόν δεν βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της Williams για το 2025

Εστεμπάν Οκόν

i

©Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

Ο Οκόν δεν βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της Williams για το 2025

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:09 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:40 - 01.06.2024

Ο Εστεμπάν Οκόν δεν βρίσκεται πλέον στα υπόψιν της Williams εν μέσω εικασιών ότι δεν «είναι ομαδικός παίκτης».

Ο Εστεμπάν Οκόν δεν είναι στη μεταγραφική λίστα της Williams για τη σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 του 2025.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Motorsport-total, ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Βόουλς, ανησυχεί ότι ο Οκόν δεν είναι «ομαδικός παίκτης» και έτσι διερευνά εναλλακτικές επιλογές.

Ο Γάλλος βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τις τελευταίες ημέρες μετά τη σύγκρουσή του με τον team mate του στην Alpine, Πιερ Γκασλί, στον πρώτο γύρο του γκραν πρι του Μονακό. Ο Οκόν επιχείρησε μια φιλόδοξη προσπέραση, όμως συγκρούστηκε με τον Γκασλί και εγκατέλειψε από τον αγώνα.

Ενώ ο Γκασλί ήταν σε θέση να συνεχίσει και να πάρει τον πρώτο του βαθμό της χρονιάς για τον ίδιο, οι ενέργειες του Οκόν ενόχλησαν τον επικεφαλής της ομάδας Μπρούνο Φαμέν.

Ο Φαμέν ανέφερε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές «συνέπειες» για τον Οκόν, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να τεθεί στο περιθώριο για το καναδικό γκραν πρι. 24 ώρες αργότερα, μια αναφορά από τον δημοσιογράφο του Sky Sports News, Κρέγκ Σλάιτερ ισχυρίστηκε ότι η Alpine σκέφτεται σοβαρά να αφήσει εκτός τον Γάλλο για το τριήμερο στον Καναδά. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση.

Ο Οκόν έχει συνδεθεί με τις Haas, Sauber/Audi και Williams τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Williams και ο Βόουλς δεν ενδιαφέρονται πλέον για τον Γάλλο λόγω της έλλειψης ομαδικού πνεύματος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην F1 είχε αρκετά ατυχήματα με τους team mates του. Είχε αρκετές συγκρούσεις με τον Σέρχιο Πέρες στη Force India και ομοίως με τον Φερνάντο Αλόνσο στην Alpine. Η σύγκρουση με τον Γκασλί δεν ήταν η πρώτη τους, καθώς στο GP της Αυστραλίας του 2023 είχαν επαφή που τους οδήγησε εκτός αγώνα.

Η ικανότητα του Οκόν να είναι ομαδικός παίκτης μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές του να είναι στο grid το 2025. Ειδικά όταν τον συγκρίνεις με κάποιον σαν τον Βάλτερι Μπότας, ο οποίος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι βάζει την ομάδα πάνω από όλα.