Ο Οκόν θα «πληρώσει ακριβά» το ατύχημα με τον Γκασλί στο GP του Μονακό

Εστεμπάν Οκόν

i

©Alpine

Ο Οκόν θα «πληρώσει ακριβά» το ατύχημα με τον Γκασλί στο GP του Μονακό

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 29.05.2024

Ο Εστεμπάν Οκόν κινδυνεύει με κυρώσεις και από την Alpine, μετά την επαφή που είχε με τον ομόσταβλό του, Πιερ Γκασλί στον εναρκτήριο γύρο του αγώνα στο Μονακό.

Ο Εστεμπάν Οκόν τιμωρήθηκε με ποινή πέντε θέσεων (για το GP του Καναδά) και δύο βαθμούς ποινής για τη σύγκρουσή του στον πρώτο γύρο με τον ομόσταυλό του στην Alpine, Πιερ Γκασλί, στο γκραν πρι του Μονακό.

Στη στροφή Πορτιέ, ο Οκόν επιτέθηκε στον Γκασλί και στην έξοδο είχαν επαφή. Το μονοθέσιο του πρώτου υπέστη ζημιά και οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη από το υπόλοιπο του αγώνα, ενώ χρειάστηκαν επιδιορθώσεις στο μονοθέσιο του δεύτερου

Ο επικεφαλής της Alpine, Μπρούνο Φαμέν, εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά του για το περιστατικό με τον Οκόν, ο οποίος ήταν ο τέταρτος που εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο, μετά τους Σέρχιο Πέρες, Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

«Έγινε ακριβώς αυτό που δεν θέλαμε να γίνει. Θα υπάρξουν συνέπειες και έχουμε σοβαρές αποφάσεις να πάρουμε από εδώ και πέρα. Αν παλεύαμε για το βάθρο στο τέλος του αγώνα, γιατί να μην κάνει μια τέτοια κίνηση αλλά και πάλι… Όμως στον πρώτο γύρο να κάνεις τέτοια επίθεση στην Πορτιέ... Δεν ήταν το σωστό σημείο και δεν άφησε χώρο στον team mate του», ήταν τα λόγια του Μπρούνο Φαμέν.

Ο Οκόν ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα για το περιστατικό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το ατύχημα με τον Γκασλί. Σε αντίθεση με τον Οκόν ο Γκασλί κατάφερε να πάρει τους παρθενικούς του βαθμούς στη φετινή σεζόν της Formula 1 με την κατάκτηση της 10ης θέσης στο GP του Μονακό.