Ο Πέρες πήρε ποινή για την Βαρκελώνη

Σέρχιο Πέρες

i

©Red Bull

Ο Πέρες πήρε ποινή για την Βαρκελώνη

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:00 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 10.06.2024

Ο Σέρχιο Πέρες τιμωρήθηκε με τρεις θέσεις ποινής από τους αγωνοδίκες του GP του Καναδά για την Βαρκελώνη.

Το γκραν πρι του Καναδά, το ένατο φετινό αγωνιστικό τριήμερο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 ήταν εφιαλτικό για τον Σέρχιο Πέρες, ο οποίος λίγες μέρες πριν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Red Bull για ακόμα δύο σεζόν.

Ο Μεξικανός στις κατατακτήριες δοκιμές αποκλείστηκε από το Q1 για δεύτερο συνεχόμενο τριήμερο, ενώ στον αγώνα της Κυριακής εγκατέλειψε στον 53ο γύρο.

Ο Πέρες πάτησε ένα υγρό σημείο της ασφάλτου στη στροφή 6 με τα σλικ ελαστικά που είχε βάλει στο δεύτερο pit-stop του, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να προσκρούσει στη μπαριέρα με την ουρά της Red Bull RB20.

Η ζημιά που προκλήθηκε στο μονοθέσιό του ήταν μεγάλη, όμως η ομάδα του ζήτησε να συνεχίσει και να επιστρέψει την RB20 πίσω στα pits. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής στα pits, ο Μεξικανός σκόρπισε συντρίμμια στην πίστα, θέτοντας τους άλλους οδηγούς σε κίνδυνο.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν αυτό το περιστατικό μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και έκριναν πως ο Πέρες «οδηγούσε το μονοθέσιο το οποίο δεν ήταν σε ασφαλή κατάσταση». Έτσι ο Μεξικανός τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων για το γκραν πρι της Ισπανίας στην Βαρκελώνη και η Red Bull με πρόστιμο 25.000 ευρώ.

«Έκανα ένα λάθος όταν μπήκα στη στροφή 6. Πάτησα επάνω στο βρεγμένο κομμάτι και μόλις το κάνεις αυτό, τελείωσε το παιχνίδι. Και δυστυχώς αυτό έγινε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο τριήμερο. Ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχει μια μεγάλη σεζόν μπροστά και θα επιστρέψουμε στη φόρμα μας που είχαμε νωρίτερα», ανέφερε αρχικά ο οδηγός της Red Bull.

«Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στη φόρμα μας στην Ισπανία και να επιστρέψουμε στο επίπεδο που ήμασταν νωρίτερα στη σεζόν. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό, υπάρχουν καλές πίστες για εμάς στη συνέχεια της σεζόν», πρόσθεσε.