Ο Πιάστρι ταχύτερος στο 1-2 της McLaren στα τρίτα δοκιμαστικά της Ίμολα

Όσκαρ Πιάστρι

i

©Photo by Clive Rose/Getty Images

Ο Πιάστρι ταχύτερος στο 1-2 της McLaren στα τρίτα δοκιμαστικά της Ίμολα

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:57 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 29.05.2024

Ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Ίμολα, μπροστά από τον ομόσταβλό του, Λάντο Νόρις.

Η δράση στην πίστα της Ίμολα συνεχίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (18/5) με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Μάλιστα η διαδικασία είχε δύο κόκκινες σημαίες, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τη «μάχη» των κατατακτήριων δοκιμών.

Η πρώτη κόκκινη σημαία του FP3 έκανε την εμφάνισή της στο 28ο από τα 60 λεπτά της διαδικασίας. Ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του στη στροφή 19 και έπεσε πάνω στις μπαριέρες.

Η δεύτερη σημειώθηκε στα τελευταία 10 λεπτά του FP3 με «θύμα» τον Σέρχιο Πέρες. Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull πάτησε άτσαλα πάνω στο κερμπ της στροφής Βαριάντε Άλτα και από την αναπήδηση η RB20 αποσταθεροποιήθηκε και κατέληξε στις προστατευτικές μπαριέρες. 

Πριν την έξοδο του Πέρες, ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren σημείωσε την ταχύτερη επίδοση με τη μαλακή γόμα ελαστικών, κάνοντας το 1:15,529.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο ομόσταβλος του Αυστραλού και νικητής του GP του Μαϊάμι, Λάντο Νόρις, ο οποίος ήταν τρία δέκατα μακριά από τον χρόνο του Πιάστρι.

Στην 3η και 4η θέση της τελικής κατάταξης ακολούθησαν οι πιλότοι της Ferrari, με τον Κάρλος Σάινθ να είναι ταχύτερος από τον Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Τζορτζ Ράσελ με το πρώτο μονοθέσιο της Mercedes ήταν στην 5η θέση, μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατέγραψε κάποιο χρόνο με τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Στην 7η θέση κατετάγη ο Άλεξ Άλμπον με τη Williams, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Λανς Στρολ (Aston Martin) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas).

Η δράση συνεχίζεται με τις κατατακτήριες δοκιμές του GP της Εμίλια-Ρομάνια, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: