Ο Ράσελ ανυπομονεί για τη «μετά Χάμιλτον εποχή»

Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ

i

©Mercedes

Ο Ράσελ ανυπομονεί για τη «μετά Χάμιλτον εποχή»

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 04.06.2024

Ο Τζορτζ Ράσελ μίλησε για τη «μετά Χάμιλτον εποχή» που πλησιάζει στη Mercedes.

Ο Λιούις Χάμιλτον διανύει τη τελευταία του χρονιά με τη Mercedes, καθώς από το 2025 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Scuderia Ferrari. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα αφήσει την γερμανική ομάδα έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας, στα οποία περιλαμβάνονται τεράστιες επιτυχίες.

Έτσι το ρόλο ηγέτη της Mercedes για το 2025 θα έχει ο Τζορτζ Ράσελ. Ο 26χρονος πιλότος μίλησε στην Daily Mail για τη μετάβαση της ομάδας του Μπράκλεϊ στη «μετά Χάμιλτον εποχή».

«Η δουλειά μου είναι να κερδίζω τον teammate μου και να αντλώ όση περισσότερη απόδοση από το μονοθέσιο είναι εφικτό. Θα είναι μια νέα αρχή για την ομάδα, όλο το προσωπικό έχει μοιραστεί πολλές επιτυχίες με τον Λιούις. Όμως συνήθως μια αλλαγή δημιουργεί κάτι καινούργιο για εμάς.

Έχει ανάψει μία σπίθα μέσα στον Λιούις και θα συμβεί το ίδιο και σε εμάς. Πρέπει να προσαρμοστούμε και να εξελιχθούμε και είμαστε στη διαδικασία που χτίζουμε κάτι από την αρχή. Καλύτερα που φεύγει τώρα ο Χάμιλτον από την ομάδα. Σε αντίθεση βέβαια με το 2021 γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Ράσελ.

Στη συνέχεια ο Βρετανός μίλησε για την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη Mercedes, λέγοντας: «Όταν βλέπουμε τα δεδομένα και κάνουμε τους απαραίτητους συσχετισμούς, βλέπουμε γιατί οι δύο προηγούμενες σεζόν ήταν πολύ δύσκολες. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν το πίσω μέρος και τώρα είναι το εμπρός.

Οι αλλαγές που κάναμε ήταν πολύ μεγάλες. Πήραμε τη σωστή κατεύθυνση, όμως είδαμε πως πάντα πρέπει να γίνονται συμβιβασμοί. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα και αρκετοί ακόμα φοβεροί άνθρωποι θα έρθουν στο εργοστάσιο. Έχουμε τον Τζέιμς Άλισον στην τεχνική ηγεσία και δεν αφήνει τίποτα να “πέσει” κάτω», πρόσθεσε.