O Ρικιάρντο παιδιαρίζει και είναι αντιεπαγγελματίας σύμφωνα με τον Βιλνέβ

Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ζακ Βιλνέβ

i

©Be Funky

O Ρικιάρντο παιδιαρίζει και είναι αντιεπαγγελματίας σύμφωνα με τον Βιλνέβ

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:00 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 12.06.2024

Ο Ζακ Βιλνέβ εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Ντάνιελ Ρικιάρντο, μετά το γκραν πρι του Καναδά.

Ο Ζακ Βιλνέβ, εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Ντάνιελ Ρικιάρντο, μετά το γκραν πρι του Καναδά, τον ένατο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Μόντρεαλ την Παρασκευή, όταν ο Βιλνέβ ρώτησε ζωντανά στο Sky Sports γιατί ο Ρικιάρντο είναι ακόμα στην Formula 1 εν μέσω της κακής φόρμας του.

Ο Ρικιάρντο απάντησε στην πίστα με την 5η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές πριν απαντήσει στα σχόλια του Βιλνέβ, χαριτολογώντας ότι ο πρώην οδηγός της Williams είχε χτυπηθεί στο κεφάλι ενώ έπαιζε χόκεϊ.

Ενώ ο Αυστραλός πραγματοποίησε το καλύτερο τριήμερο της χρονιάς, εξασφαλίζοντας την 8η θέση στον αγώνα, ο Βιλνέβ επέμεινε στα σχόλιά του, τονίζοντας την ανάγκη ο Ρικιάρντο να δείξει μεγαλύτερη συνέπεια και ότι χρειαζόταν αυτή την κριτική για να αποδώσει.

Μιλώντας στο CryptoSportsBetting.ltd, ο Βιλνέβ διπλασίασε την κριτική του για τον πιλότο της RB, χαρακτηρίζοντάς τον ως «παιδαριώδη» και «αντιεπαγγελματικό» λόγω της αντίδρασής του στα αρχικά σχόλια.

«Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είναι μια καυτή πατάτα. Είναι πάντα επικίνδυνο να τον επικρίνεις γιατί προστατεύεται από την ομάδα του και τα μέσα ενημέρωσης και από τους οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι πραγματικά ένα καμένο θέμα. Ακόμα και αν πεις κάτι εποικοδομητικό, θα καείς είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο και πολλοί άνθρωποι θα θυμώσουν μαζί σου.

Τελικά τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει. Ήταν πολύ καλός στην Red Bull και από τότε που τους άφησε ήταν πολύ δύσκολα και η επιστροφή του δεν ήταν επιδεικτική. Είχε καλές κατατακτήριες στον Καναδά και μετά έναν αγώνα που αμαυρώθηκε από την λανθασμένη εκκίνηση, όπου και πήρε ποινή στο τέλος. Πήρε βαθμούς επειδή οι οδηγοί μπροστά του τα έκαναν μαντάρα», είπε ο Βιλνέβ.

Και συνέχισε: «Ήταν προσεχτικός, έφερε μερικούς βαθμούς, αλλά αυτό σημαίνει πολύ λίγα στο πλαίσιο της σεζόν και πρέπει να κάνει περισσότερα από αυτό. Είναι τόσο απλό. O πίνακας των αποτελεσμάτων δεν λέει ποτέ ψέματα και είναι έτσι για κάθε οδηγό. Προφανώς του μπήκα στην μύτη και αυτό τον έκανε να πάει γρηγορότερα και ο Κρίστιαν Χόρνερ σκέφτηκε ότι αυτό του έδωσε λίγη ώθηση και ίσως το χρειαζόταν. Τουλάχιστον πήρε μεγάλη προβολή στα μέσα δικτύωσης μετά από αυτό.

Αυτό που βρίσκω απίστευτο είναι η αντίδραση που έχουν μερικοί από αυτούς τους οδηγούς σήμερα στα ενημέρωσης. Είναι εντελώς αντιεπαγγελματικό και δεν έχει καμία σχέση με την F1. Μπορεί ακόμα να είναι και προσβλητικό κάτι που είναι εκπληκτικό. Δεν μπορώ να φανταστώ τον Ντάνιελ να το λέει αυτό σε άλλα μέσα οπότε είναι περίεργο. Αν πει ότι κάποιος χτύπησε το κεφάλι του παίζοντας χόκεϊ επί πάγου, πόσο εποικοδομητικό και πόσο επαγγελματικό είναι αυτό.

Είναι πολύ παιδιάστικο και άνθρωποι σαν τον Ρικιάρντο είναι πρότυπα και νομίζουν πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος να ενεργήσουν. Πρέπει να είναι προσεκτικός με αυτό. Μου φάνηκε πολύ περίεργο όταν κάποιος λέει ότι δεν με νοιάζει τι λένε οι άνθρωποι. Πρέπει να είσαι σκληρός. Στην F1 θα δεχτείς κριτική και πρέπει να το αντέξεις. Μην πεις κάτι παιδικό και προσβλητικό», πρόσθεσε ο Καναδός.

Ο Ρικιάρντο δεν έχει βρει τον παλιό του εαυτό από τότε που έφυγε από τη Renault στα τέλη του 2020 για τη McLaren. «Δεν έχω ιδέα γιατί ο Ρικιάρντο είναι τόσο προστατευμένος αλλά έχει μία τεράστια αύρα γύρω του. Καλό γι’ αυτόν αλλά φανταστείτε αν θα μπορούσε να το υποστηρίξει αυτό με αποτελέσματα; Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και δεν είναι συνεπής, επομένως ξέρει ότι δεν είναι γρήγορος και δεν έχει αρκετά καλά αποτελέσματα. Είναι τόσο απλό. Δεν είναι κακό να το λες αυτό. Σίγουρα τον πονάει να το ακούει αλλά είναι στην F1 οπότε πρέπει να το δεχτεί και να προχωρήσει. Η αλήθεια πονάει», κατέληξε.