Ο Σάινθ με σωστή τακτική πήρε το «θρίλερ» της Σιγκαπούρης και έσπασε το σερί νικών του Φερστάπεν

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Ο Σάινθ με σωστή τακτική πήρε το «θρίλερ» της Σιγκαπούρης και έσπασε το σερί νικών του Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:05 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 14.08.2024

Ο Κάρλος Σάινθ πανηγύρισε τη νίκη στο συναρπαστικό γκραν πρι της Σιγκαπούρης, με τον Ισπανό να «σπάει» το σερί νικών της Red Bull και του Μαξ Φερστάπεν.

Η κυριαρχία της Red Bull και του Μαξ Φερστάπεν σε όλα τα φετινά γκραν πρι της Formula 1 έλαβε τέλος στη Σιγκαπούρη. Εκεί ο Κάρλος Σάινθ έκανε τον ιδανικό αγώνα στη πίστα της Μαρίνα Μπέι και με σωστή τακτική πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του και πρώτη της Ferrari στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.  

Ο Λάντο Νόρις της McLaren ήταν δεύτερος, ισοφαρίζοντας με αυτό την καλύτερη επίδοσή της καριέρας του, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Το πέσιμο της καρώ σημαίας βρήκε τον Μαξ Φερστάπεν να τερματίζει στην 5η θέση, ενώ ο Σέρχιο Πέρες στην 8η. 

Μόνα τα 19 από τα 20 μονοθέσια πήραν θέσεις στο grid για την εκκίνηση του αγώνα, καθώς οι ζημιές που υπέστη το μονοθέσιό του Λανς Στρολ στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές (16/9) δεν επέτρεψαν στον Καναδό να λάβει μέρος στο γκραν πρι. 

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, οι δύο οδηγοί της Ferrari έκαναν πολύ καλή εκκίνηση, με τον Σάινθ να κρατά την πρωτοπορία στον αγώνα και τον Σαρλ Λεκλέρ να ανεβαίνει στη 2η. Όσον αφορά τις πίσω θέσεις ο Ράσελ έδωσε «μάχη» με τον Χάμιλτον στο πρώτο σικέιν, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βγει εκτός πίστας. 

Πίσω από τους οδηγούς της Mercedes καιροφυλαχτούσε ο Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος ανέβηκε στην 4η θέση, όταν ο Χάμιλτον πήρε εντολή από την ομάδα του να δώσει πίσω τη θέση στον συμπατριώτη του.

Στη συνέχεια ο Τσουνόντα (AlphaTauri) εγκατέλειψε μετά από επαφή που είχε με τον Πέρες (Red Bull), ενώ ο Φερστάπεν κέρδισε γρήγορα τρεις θέσεις, ανεβαίνοντας στην 8η. 

Τίποτα δεν είχε αλλάξει σε αυτό το σημείο, ώσπου ο Λόγκαν Σάρτζεντ προσέκρουσε στη μπαριέρα. Ο οδηγός της Williams κατάφερε να συνεχίσει στον αγώνα, ωστόσο ο Αμερικανός γέμισε την πίστα με συντρίμμια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή του το αυτοκίνητο ασφαλείας και άπαντες μπήκαν στα pits εκτός των δύο Red Bull και του Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo).  

Με την αποχώρηση του αυτοκίνητου ασφαλείας, ο Ράσελ προσπέρασε τον Φερστάπεν για τη «μάχη» της δεύτερης θέσης, ενώ οι Νόρις και Χάμλτον πέρασαν τον Πέρες για τη 4η και 5η θέση.  

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για την Red Bull φέτος, ενώ και ο Πέρες βρισκόταν υπό ασφυκτική πίεση από τον Αλόνσο. Ο Φερατάπεν έχασε και την 4η θέση από τον Χάμιλτον, με τον Λεκλέρ πίσω του να πλησιάζει γοργά και να περνάει λίγο αργότερα.

Στον 44ο γύρο ο Οκόν έμεινε στην άκρη της πίστας, καθώς είχε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή του το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.  

Οι Ράσελ και Χάμιλτον ανέβασαν την απόδοσή τους, χάρη στα φρέσκα ελαστικά που είχαν και πέρασαν αμφότεροι τον Λεκλερ. Μάλιστα πέντε γύρους πριν ολοκληρωθεί το γκραν πρι οι δύο οδηγοί της Mercedes έφτασαν σε απόσταση αναπνοής τους Σάινθ και Νόρις. 

Τελικά ο Σάινθ άντεξε στη πίεση και πήρε μία μεγάλη νίκη, ενώ ο Ράσελ στη προσπάθεια που έκανε για να προσπεράσει τα υπόλοιπα μονοθέσια κατέληξε πάνω στις μπαριέρες. Ο Νόρις βρέθηκε στη 2η θέση, ενώ ο Χάμιλτον ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ακολούθησαν οι Λεκλέρ, Φερστάπεν, Γκασλί, Πιάστρι, Πέρες, Λόσον και Μάγκνουσεν.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το γκραν πρι της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα, το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου.

Tags: