Ο Σάινθ θα πάρει όλο το χρόνο που χρειάζεται για να αποφασίσει για το μέλλον του στη F1

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Σάινθ θα πάρει όλο το χρόνο που χρειάζεται για να αποφασίσει για το μέλλον του στη F1

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 01:43 - 04.07.2024

Ο Κάρλος Σάινθ δεν πρόκειται να βιαστεί να πάρει μια απόφαση για το μέλλον του στη Formula 1.

Ο Κάρλος Σάινθ επιμένει ότι δεν βιάζεται να αποφασίσει για το μέλλον του στη Formula 1, παρά το γεγονός ότι ορισμένες ομάδες έχουν χάσει την υπομονή του για το πόσο καιρό χρειάζεται για να πάρει μια απόφαση. Το μέλλον του Ισπανού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεχίζει να είναι ένα «καυτό» θέμα με τρεις ομάδες - την Alpine, τη Sauber και την Williams - να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Μόλις ο Σάινθ πάρει την απόφασή του, είναι πιθανό να ξεκινήσει η υπόλοιπη αγορά οδηγών της F1 με τους Εστεμπάν Οκόν και τον Βάλτερι Μπότας να περιμένουν να δουν ποιες ομάδες είναι ακόμα διαθέσιμες μετά την επιλογή του Ισπανού.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου του γκραν πρι της Αυστρίας, εμφανίστηκαν φήμες που ισχυρίζονταν ότι η Williams έχανε την υπομονή της περιμένοντας τη θέση του Σάινθ και η «πόρτα» μπορεί να κλείσει στον οδηγό της Ferrari. Ο Ισπανός επέστρεψε στο βάθρο της F1 στο GP της Αυστρίας, τερματίζοντας στην 3η θέση, μπροστά από τους Όσκαρ Πιάστρι και Τζορτζ Ράσελ. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της FIA μετά τον αγώνα, ο Σάινθ απάντησε στις ερωτήσεις ότι θα πιεστεί για να λάβει μία απόφαση εν όψει του 2025 στη F1.

«Όπως είπα και πριν, σίγουρα αυτή την πίεση δεν θα την λάβω υπόψιν την Κυριακή το απόγευμα μετά από ένα βάθρο όπου θέλω να απολαύσω. Όπως είπα και πριν, νομίζω ότι μερικές φορές όπως είπε και ο Τζορτζ, το θεωρούμε δεδομένο όταν βρισκόμαστε σε ένα βάθρο και γιορτάζουμε φορώντας μία φόρμα της Ferrari», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Και ναι σκεφτόμουν να προσπαθήσω να απολαύσω αυτή την στιγμή γιατί ποιος ξέρει πότε θα είναι η επόμενη φορά στο μέλλον. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες ομάδες που με πιέζουν ήρθε η ώρα να απολαύσω και εγώ την στιγμή που βρίσκομαι στο βάθρο. Θα είμαι ειλικρινής και ευθύς με τις ομάδες. Αλλά είναι μία τόσο σημαντική απόφαση και για εμένα που θα αφιερώσω όλο τον χρόνο που χρειάζομαι για να την πάρω. Και αν υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να περιμένουν ή είναι ανυπόμονες τότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό», κατέληξε.