Ο Στάινερ προειδοποιεί την Alpine να μην πάρει τον Σουμάχερ

Γκίντερ Στάινερ και Μικ Σουμάχερ

i

©Photo by Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Ο Στάινερ προειδοποιεί την Alpine να μην πάρει τον Σουμάχερ

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:27 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:13 - 06.06.2024

Ο τέως επικεφαλής της Haas, Γκίντερ Στάινερ συμβουλεύει την Alpine να μην υπογράψει τον Μικ Σουμάχερ για το 2025.

Ο τέως επικεφαλής της Haas, Γκίντερ Στάινερ, συμβούλεψε την Alpine να μην υπογράψει στον Μικ Σουμάχερ ως αντικαταστάτη του Εστεμπάν Οκόν. Τη Δευτέρα (3/6), η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε ότι θα «χωρίσει τους δρόμους της» με τον Οκόν στο τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1.

Μια σειρά από ονόματα έχουν συνδεθεί με την κενή θέση στην Alpine, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωματικού οδηγού Τζακ Ντούχαν. Ο οδηγός της Sauber Βάλτερι Μπότας έχει επίσης βρεθεί στο στόχαστρο, όπως επίσης και ο Μικ Σουμάχερ - ο οποίος αγωνίζεται επί του παρόντος για την Alpine στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

Ο Σουμάχερ οδήγησε υπό τις οδηγίες του Στάινερ για δύο χρόνια στη Haas πριν χάσει τη θέση του από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Είναι κοινό μυστικό στον «μαγικό κόσμο» της Formula 1 πως ο Γερμανός πιλότος με τον Στάινερ δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις.

Ο Στάινερ με δηλώσεις του στο Red Flag Podcast θεωρεί πως θα ήταν λάθος η Alpine να πάρει τον Σουμάχερ για το 2025. «Όχι, δεν πρέπει να εξετάζουν την απόκτηση του Σουμάχερ. Πρέπει να πάρουν τον καλύτερο οδηγό που είναι διαθέσιμος. Πιστεύω πως οι οδηγοί που δείχνουν αυτά τα σημάδια είναι πολύ καλοί. Ως εργοστασιακή ομάδα πρέπει να πάρεις τον καλύτερο», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για την κόντρα ανάμεσα στους Πιερ Γκασλί και Εστεμπάν Οκόν με αφορμή τη σύγκρουσή τους στο γκραν πρι του Μονακό, ο Στάινερ είπε: «Οι teammates δεν χρειάζεται να είναι οι καλύτεροι φίλοι, δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουν για δείπνο, όμως πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλο. Γενικά στη ζωή σου πρέπει να σέβεσαι τους άλλους.

Αν δεν σου αρέσει να είσαι σε μια ομάδα με έναν άλλο συγκεκριμένο οδηγό, τότε να πας να οδηγήσεις αλλού. Όλοι γνωρίζουν την ιστορία των δύο οδηγών. Μέχρι και οι οικογένειές τους προσπάθησαν να κρατήσουν τον έναν μακριά από τον άλλο».