Ο Βασέρ είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Ferrari

Φρεντ Βασέρ

i

©Scuderia Ferrari Press Office

Ο Βασέρ είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Ferrari

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:00 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 04.07.2024

Παρά τα μέτρια αποτελέσματα, ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Scuderia τη φετινή σεζόν στη Formula 1.

Η Ferrari αγνοεί τη λέξη νίκη από το γκραν πρι του Μονακό, εκεί όπου είχε επικρατήσει ο Σαρλ Λεκλέρ. Η ιταλική ομάδα δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική στα τρία αγωνιστικά τριήμερα που ακολούθησαν σε Καναδά, Ισπανία και Αυστρία.

Η Scuderia έφερε ένα πακέτο αναβαθμίσεων στην Ισπανία, ωστόσο δεν απέδωσαν αυτά που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας του Μαρανέλο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ συνέστησε ψυχραιμία στις τάξεις της ιταλικής ομάδας, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως η εικόνα των τιφόζι θα αλλάξει στα επόμενα GP.

«Από τη Σανγκάη κι έπειτα έχουμε τέσσερις ομάδες σε διαφορά δύο δεκάτων. Αυτό αλλάζει, η δυναμική αλλάζει και στα τελευταία τέσσερα γκραν πρι είχαμε τέσσερις διαφορετικές ομάδες στο βάθρο. Δεν έχουμε αλλάξει σημαντικά το μονοθέσιό μας.

Αυτό σημαίνει πως η πίστα, τα ελαστικά, οι συνθήκες και το παράθυρο λειτουργίας παίζουν μεγαλύτερο ρόλο και επηρεάζουν τους χρόνους ένα με δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Η κατάταξη ορίζεται στις κατατακτήριες και με τα προσπεράσματα να είναι πολύ δύσκολα, η κατάταξη από το Σάββατο είναι περίπου ίδια την Κυριακή», ανέφερε αρχικά ο Γάλλος.

Επιπλέον, ο Βασέρ αναγνώρισε πως δεν έχουν εκμεταλλευτεί την πλήρη δυναμική τους, ωστόσο όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη: «Αν πρέπει να κάνουμε κάπου ένα βήμα επιπλέον, αυτό είναι στις κατατακτήριες δοκιμές, δεν δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Στην Ισπανία ήμασταν 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τη Mercedes.

Στο Μονακό δύο εβδομάδες νωρίτερα ήταν 40 δευτερόλεπτα πίσω μας. Πριν βγάλουμε το οποιοδήποτε συμπέρασμα πρέπει πρώτα να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Πρέπει να κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Στον επόμενο αγώνα πιστεύω πως η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική.

Η εικόνα μας μπορεί να αλλάξει, μπορεί να είναι υπέρ μας, μπορεί και όχι. Τίποτα δεν μένει το ίδιο στην F1. Δεν θυμάμαι τα τελευταία 10 χρόνια να έχουμε τέσσερις διαφορετικούς οδηγούς στην πολ ποζίσιον», πρόσθεσε.