Ο Βασέρ υποστηρίζει πως ο Φερστάπεν κάνει πολλά λάθη

Φρεντ Βασέρ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Βασέρ υποστηρίζει πως ο Φερστάπεν κάνει πολλά λάθη

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 30.05.2024

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ θεωρεί πως ο Μαξ Φερστάπεν κάνει πολλά λάθη, καθώς βρίσκεται υπό πίεση από τη Red Bull.

Η Red Bull δείχνει να μην έχει την απόδοση που είχε την προηγούμενη σεζόν στο παγκόσμιο της Formula 1 στα τελευταία γκραν πρι. Αντιθέτως η Ferrari και η McLaren έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου και διεκδικούν στα ίσα τη νίκη σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο.

Μετά τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στο Μονακό, ο επικεφαλής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ, ρωτήθηκε σχετικά με τον Μαξ Φερστάπεν και την απόδοσή του στους τελευταίους αγώνες: 

«Δεν θέλω να βγάλω το οποιοδήποτε συμπέρασμα από αυτό το τριήμερο, όμως πιστεύω πως ο Μαξ έκανε περισσότερα λάθη στην Ίμολα απ’ ό,τι τα τελευταία τρία χρόνια. Πιστεύω πως όταν είσαι άνετος τότε δεν κάνεις λάθη, όμως βλέπουμε πως πιέζουν πλέον περισσότερο στη Red Bull γιατί δεν βρίσκονται σε αυτή τη θέση».

Για το αν του προκάλεσε έκπληξη η έλλειψη ταχύτητας της Red Bull στο Μονακό, ο Βασέρ είπε: «Δεν είχαμε δει τα μειονεκτήματα της Red Bull προηγουμένως διότι δεν τους είχαμε πιέσει στο όριο για να εκτεθούν. Πέρυσι η διαφορά ήταν μεγάλη, αλλά μερικές φορές τους κοντράραμε στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο μέσος όρος ωστόσο ήταν στο μισό δευτερόλεπτο.

Αυτό σημαίνει πως όταν έχεις μια τέτοια διαφορά δεν υπάρχει κάποιο ρίσκο να χάσεις. Νομίζω πέρυσι στην Τζέντα ο Φερστάπεν ξεκίνησε 9ος και μετά από τρεις γύρους ήταν στην πρωτοπορία. Είχαν σε κάθε αγώνα ένα pit-stop διαφορά στη στρατηγική. Εάν έκαναν κάποιο λάθος δεν φαινόταν, τώρα όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο».