Οι οδηγοί που κοιτάζει η Audi σε περίπτωση που ο Σάινθ της «ρίξει χυλόπιτα»

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Οι οδηγοί που κοιτάζει η Audi σε περίπτωση που ο Σάινθ της «ρίξει χυλόπιτα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:00 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 29.05.2024

Η Audi έχει στη λίστα της τέσσερις οδηγούς σε περίπτωση που ο Κάρλος Σάινθ αρνηθεί την πρόταση της ομάδας.

Η φετινή «Silly Season» της Formula 1 έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο απρόβλεπτες και συναρπαστικές των τελευταίων ετών του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Η αρχή έγινε με τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος αποχώρησε από τη Mercedes για λογαριασμό της Ferrari ενόψει του 2025. Η μετακίνηση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή άφησε μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά των οδηγών και άλλαξε αρκετά τα δεδομένα. Έτσι η κενή θέση στα «ασημί βέλη» είναι η πιο περιζήτητη του grid.

Μεγάλο φαβορί για τη θέση του Χάμιλτον στη Mercedes είναι ο Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός είναι τα πιο «καυτό» όνομα στην αγορά των οδηγών, καθώς την υπογραφή του θέλει και η Audi.

Θυμίζουμε πως η γερμανική ομάδα έχει «κλείσει» τον Νίκο Χούλκενμπεργκ για πρώτο οδηγό το 2025. Ο Σάινθ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει διορία μέχρι το τέλος του Μαΐου, ώστε να απαντήσει στην Audi. Εφόσον ο Ισπανός πει «όχι» οι άνθρωποι της Audi έχουν και άλλες εναλλακτικές επιλογές.

Σύμφωνα με την Blick, η Audi έχει καταρτίσει μια λίστα με τέσσερα ονόματα, εάν δεν είναι σε θέση να δελεάσει τον Σάινθ.

Ο λόγος για τους οδηγούς της Alpine, Εστεμπάν Οκόν και Πιερ Γκασλί, ενώ επίσης στη λίστα της Audi είναι και ο Γιούκι Τσουνόντα της RB.

Ο Οκόν και ο Γκασλί δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση του μονοθεσίου της Alpine, με αποτέλεσμα αμφότεροι να ψάχνουν νέα στέγη ενόψει του 2025. Από την άλλη πλευρά ο Ιάπωνας πιλότος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του τους ανθρώπους της Audi.

Ο τελευταίος οδηγός που βρίσκεται στη λίστα των Γερμανών είναι ο Φελίπε Ντρούγκοβιτς, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα της Formula 2 το 2022. Ωστόσο ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να βρει συμβόλαιο σε κάποια ομάδα της Formula 1.