Παρελθόν από τη Ferrari ο τεχνικός διευθυντής Ενρίκο Καρντίλε, πολύ κοντά στην Aston Martin

Ενρίκο Καρντίλε

i

©Scuderia Ferrari

Παρελθόν από τη Ferrari ο τεχνικός διευθυντής Ενρίκο Καρντίλε, πολύ κοντά στην Aston Martin

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 08.07.2024

Η Ferrari ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος σασί στο Μαρανέλο, Ενρίκο Καρντίλε, αποχώρησε από τη θέση του.

Η Ferrari ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του Ενρίκο Καρντίλε εν όψει της φημολογούμενης ένταξής του στην Aston Martin. Ο Ιταλός εντάχθηκε στη Scuderia το 2016, ως επικεφαλής αεροδυναμικής εξέλιξης και από το 2023 ήταν τεχνικός διευθυντής του τμήματος σασί της ιταλικής ομάδας..

Ο 49χρονος έχει συνδεθεί έντονα τις τελευταίες εβδομάδες με μια μετακόμιση στην Aston Martin, καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Λόρενς Στρολ συνεχίζει να ενισχύει την βρετανική ομάδα στο τεχνικό της τμήμα. Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, θα αναλάβει προς το παρόν τα καθήκοντα του Καρντίλε.

Η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας αναφέρει πως «μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες με τη Ferrari, ο Καρντίλε κατέθεσε την παραίτησή του. Όλοι στη Scuderia Ferrari HP ευχαριστούμε τον Ενρίκο για όλη του τη σκληρή δουλειά, όλα αυτά τα χρόνια».

Ο πρώην επικεφαλής της Mercedes, Λοίκ Σερά, εντάσσεται στη Ferrari ως επικεφαλής μηχανικής απόδοσης σασί τον Οκτώβριο. Ενώ ο Ζερόμ Ντ'αμπρόσιο μεταβαίνει επίσης στη Ferrari από τη Mercedes ως αναπληρωτής διευθυντής ομάδας.

Όσον αφορά την Aston Martin, ο Καρντίλε δεν είναι το μόνο «μεγάλο όνομα» με το οποίο έχουν συνδεθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Η βρετανική ομάδα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την υπογραφή του «γκουρού» σχεδιασμού της Red Bull, Άντριαν Νιούι.