«Παρθενική» νίκη για Πιάστρι με την McLaren - Σύγκρουση μεταξύ Φερστάπεν και  Χάμιλτον

«Παρθενική» νίκη για Πιάστρι με την McLaren - Σύγκρουση μεταξύ Φερστάπεν και Χάμιλτον

Sportal newsroom 20:26 - 21.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:40 - 21.07.2024

Ο νικητής του Grand Prix της Ουγγαρίας, Όσκαρ Πιάστρι, τόνισε πως η McLaren έκανε την σωστή επιλογή να τον αφήσει να νικήσει αντί του Λάντο Νόρις.

Μετά το τέλος του Grand Prix Ουγγαρίας, ο πρώην πρωταθλητής Νίκο Ρόσμπεργκ ρώτησε τον Πιάστρι αν ανησύχησε μήπως ο Νόρις δεν τον άφηνε να περάσει.

«Ήμουν λόγο αγχωμένος, αλλά το πλάνο εφαρμόστηκε σωστά από την ομάδα. Θεωρώ ότι ήταν το σωστό να γίνει, από τη στιγμή που βρέθηκα πρώτος στην εκκίνηση. Με τη διαφορετική στρατηγική που είχαμε ο ρυθμός μου στο τελευταίο stint δεν ήταν όσο γρήγορος θα ήθελα».

Σχετικά με την παρθενική του νίκη στην F1 και τι σημαίνει για αυτόν, ο 23χρονος Αυστραλός δήλωσε: 

«Είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Μια μέρα που ονειρευόμουν από παιδί, να σταθώ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Προφανώς ήταν μία περίπλοκη κατάσταση στο τέλος του αγώνα, όμως βρέθηκα στο κατάλληλο σημείο στην εκκίνηση».

«Ευχαριστώ την ομάδα για την προσπάθεια και το εξαιρετικό μονοθέσιο. Είναι πολύ ευχάριστο να αγωνίζομαι για την McLaren. Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά για την ευκαιρία που μου έχουν δώσει να βρίσκομαι στη Formula 1. Αυτοί οι 18 μήνες είναι μία απίστευτη περίοδος».

Όπως και το 2021 μάχη του βάθρου εξελίχθηκε σε μια διαμάχη τροχό με τροχό ανάμεσα σε Χάμιλτον και Φερστάπεν. Ο Ολλανδός προσπάθησε αρκετές φορές να προσπεράσει χωρίς επιτυχία. Αυτό επέτεινε τον εκνευρισμό του και η επαφή ήταν πια αναπόφευκτη.

Ο Φερστάπεν μπλόκαρε τους τροχούς τους κατά την προσπάθεια της προσπέρασης και υπήρξε επαφή ανάμεσα στα δύο μονοθέσια, που έστειλε τη Red Bull για λίγο στον αέρα και εκτός πίστας. Ευτυχώς δεν είχε μεγάλη ζημιά και ο Ολλανδός κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα, στην 5η θέση, πίσω από τον Λεκλέρ.