Πιάστρι: «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα, θα προσπαθήσω να προσπεράσω τον Φερστάπεν»

Όσκαρ Πιάστρι

i

©McLaren

Πιάστρι: «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα, θα προσπαθήσω να προσπεράσω τον Φερστάπεν»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:08 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 14.08.2024

Ο Όκαρ Πιάστρι εμφανίστηκε χαρούμενος με την επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές της Ιαπωνίας, ενώ ο Αυστραλός οδηγός φαίνεται να έχει προσδοκίες για την αυριανή εκκίνηση (24/9).

Ο Όσκαρ Πιάστρι, έχει θέσει ως στόχο να προσπεράσει τον Μαξ Φερστάπεν στον αυριανό αγώνα (24/9) στη στροφή 1, αφού εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη σειρά εκκίνησης στις κατατακτήριες δοκιμές. 

Ο Αυστραλός ξεπέρασε τον teammate του στη McLaren, Λάντο Νόρις και τερμάτισε πίσω από τον Φερστάπεν, αφού ο οδηγός της Red Bull κυριάρχησε και πήρε την πολ ποζίσιον με διαφορά πάνω από μισό δευτερόλεπτο.

Καμία από τις δύο McLaren δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο τους στο Q3, αλλά κατάφερε να παραμείνει μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και την έτερη Red Bull του Σέρχιο Πέρες, καθώς βελτίωσαν τις προσπάθειές τους.

O Πιάστρι μίλησε στον Ζαν Αλεζί για την επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές, λέγοντας: «Ο πρώτος γύρος στο Q3 ήταν πάρα πολύ καλός. Ήμουν χαρούμενος με την επίδοσή μου. Πιστεύω πως στο τελευταίο σικέιν μπορούσα να βρω λίγο ακόμη χρόνο. 

Στο δεύτερο γύρο μου το πρώτο κομμάτι ήταν καλό, αλλά τα άλλα δύο δεν ήταν. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι 2ος, έχουμε έως τώρα ένα πολύ καλό τριήμερο ως ομάδα. Έχουμε πολλές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό μας, είμαστε γρήγοροι. Γνωρίζουμε πως έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα. Πρέπει όμως να πάρουμε το αποτέλεσμα που πρέπει. Είμαστε στις θέσεις 2 και 3, είναι χαρούμενος γι’ αυτό». 

Ερωτηθείς για το τι περιμένει από την αυριανή εκκίνηση του Ιαπωνικού γκραν πρι, o Αυστραλός ανέφερε: «Ξέρω πως μπορώ να κερδίσω θέση στην εκκίνηση. Είναι η πρώτη μου φορά από την πρώτη σειρά της εκκίνησης μετά από καιρό. Θα είναι φοβερό, έχω μόνο ένα μονοθέσιο να προσπεράσω και θα το προσπαθήσω».