Πιάστρι: «Μπορούσα να πάρω την πολ ποζίσιον»

Όσκαρ Πιάστρι

i

©McLaren

Πιάστρι: «Μπορούσα να πάρω την πολ ποζίσιον»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:50 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 29.05.2024

Ο Όσκαρ Πιάστρι δήλωσε πως μπορούσε να πάρει την πολ ποζίσιον για το GP του Μονακό.

Ο Όσκαρ Πιάστρι τερμάτισε τη 2η θέση των κατατακτήριων δοκιμών του γκραν πρι του Μονακό, του όγδοου αγωνιστικού τριημέρου της φετινής σεζόν στη Formula 1.

Ο Αυστραλός της McLaren ήταν μόλις ενάμισι δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον poleman, Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari.

«Είναι καλή ερώτηση. Πιστεύω πως αν κρατήσουμε το δεύτερο μισό του πρώτου γύρου μου και το πρώτο μισό του δεύτερου γύρου μου θα ήταν αρκετό για την πολ ποζίσιον. Έκανα μερικά λάθη στην τελική. Αξίζει τα εύσημα ο Σαρλ, έχει κάνει φανταστική δουλειά όλο το τριήμερο.

Δεν πιστεύω πως κάποιος πίστεψε πως θα πλησιάσει τον Λεκλέρ. Είναι καλό που ξεκινάω από την πρώτη σειρά του grid. Δεν υπάρχουν καλύτερα χρώματα από αυτά που έχουμε στο Μονακό για να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Πιάστρι.

Ερωτηθείς για το πώς θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα στο Πριγκιπάτο, ο νεαρός Αυστραλός είπε: «Μια καλή εκκίνηση πάντα βοηθάει. Όποιος είναι στην πρωτοπορία μπορεί να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος, αν όχι, τότε με τη στρατηγική μπορούμε να κερδίσουμε. Όσο αισιόδοξος κι αν είμαι, δεν είναι εύκολο να προσπεράσεις στο Μονακό. Ξεκινάμε από μία καλή θέση και έχουμε την ευκαιρία για μία καλή ημέρα αύριο», κατέληξε.