Ο Γκασλί αποκάλυψε το όνειρό του να τρέξει στο Λε Μαν

Πιερ Γκασλί

i

©Alpine

Ο Γκασλί αποκάλυψε το όνειρό του να τρέξει στο Λε Μαν

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 15.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 17.06.2024

Ο Πιερ Γκασλί ανυπομονεί να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Λε Μαν στο μέλλον.

Ο Πιερ Γκασλί αποκάλυψε ότι είναι το «όνειρό» του όχι μόνο να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Λε Μαν, αλλά και να το κερδίσει.

Η 92η διοργάνωση πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον Γάλλο πιλότο να είναι «παρών» στο grid υποστηρίζοντας το πρόγραμμα Hypercar της Alpine.

Δυστυχώς για την Alpine, και τα δύο αυτοκίνητά της αποσύρθηκαν τις πρώτες 12 ώρες, λόγω ενός «ύποπτου προβλήματος κινητήρα».

Ο Γκασλί δεν είναι ο μόνος οδηγός της Formula 1 που έχει περιγράψει την πρόθεσή του να αγωνιστεί στο θρυλικό γεγονός στο μέλλον, με τους Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ να ενδιαφέρονται επίσης για αυτό.

Ενώ το ντεμπούτο του στο Λε Μαν δεν είναι στον άμεσο ορίζοντα, ο Γάλλος της Alpine ελπίζει ότι θα έρθει τελικά η ώρα του να συμπεριληφθεί στον αγώνα.

«Είναι το όνειρό μου να κερδίσω το Λε Μαν. Έχω μεγαλώσει 500 μέτρα από την πίστα. Είναι μία πολύ όμορφη διοργάνωση και ξεκάθαρα το να πάρω μέρος στο Λε Μαν είναι όνειρό μου. Μία μέρα θα το κάνω. Είναι το όνειρο κάθε παιδιού να τρέξει στο Λε Μαν. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με την πίστα αν και τώρα είμαι πλήρως αφοσιωμένος στη Formula 1», δήλωσε ο Γκασλί πριν από την εκκίνηση του αγώνα.