Η F1 πιέζει τη Red Bull για άμεση επίλυση της «υπόθεσης Χόρνερ»

Κρίστιαν Χόρνερ

i

©Red Bull Content Pool

Η F1 πιέζει τη Red Bull για άμεση επίλυση της «υπόθεσης Χόρνερ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:11 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 14.08.2024

Η Red Bull δέχεται πιέσεις από τη Formula 1 να λυθεί άμεσα η υπόθεση τις «απρεπούς συμπεριφοράς» που βαραίνει τον επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ.

Μια δήλωση ήρθε στη δημοσιότητα από την Formula 1 το απόγευμα της Κυριακής (18/2), στην οποία παραδέχτηκε «ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό, μετά από δίκαιη και ενδελεχή διαδικασία». 

Ο Χόρνερ βρίσκεται υπό έρευνα, αφού μια γυναίκα μέλος της ομάδας υπέβαλε καταγγελία εναντίον του για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο Βρετανός τέθηκε υπό διερεύνηση από τη Red Bull GmbH - τη μητρική εταιρεία της Red Bull - αλλά παραμένει υπεύθυνος για το σύνολο της F1 και ήταν «παρών» στην παρουσίαση του μονοθεσίου για το 2024. 

Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και τόνισε ότι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει επηρεάσει την προετοιμασία της ομάδας για την νέα σεζόν. Η F1 ελπίζει ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, με το σπορ να επιμένει ότι δεν είναι σε θέση να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

«Έχουμε λάβει υπόψη μας ότι η Red Bull έχει δρομολογήσει μια ανεξάρτητη έρευνα για εσωτερικές κατηγορίες στη Red Bull Racing. Ευελπιστούμε πως το ζήτημα θα ξεκαθαριστεί το συντομότερο δυνατό έπειτα από δίκαιη και ενδελεχή έρευνα. Δεν θα σχολιάσουμε περεταίρω το ζήτημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Formula 1.

Ο Χόρνερ πρόκειται να δώσει το «παρών» στις δοκιμές εν όψει της νέας σεζόν της Formula 1 που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα (21-23/2) στο Μπαχρέιν και είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε τακτική συνέντευξη Τύπου της FIA με άλλους επικεφαλής ομάδων την Πέμπτη (22/2) πριν από το εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν, το οποίο θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Ο Βρετανός είναι ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ ήταν μακράν ο νεότερος, όταν ανέλαβε τα ηνία της Red Bull, από την είσοδό της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2005.