Υπογράφει στη Ferrari ο Νιούι - Ποια είναι η «χρυσή» συμφωνία του με τη Scuderia

Άντριαν Νιούι

i

©Red Bull Content Pool

Υπογράφει στη Ferrari ο Νιούι - Ποια είναι η «χρυσή» συμφωνία του με τη Scuderia

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:08 - 13.06.2024

Η Ferrari ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Άντριαν Νιούι, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Μαρανέλο.

Ο Βρετανός αστέρας σχεδιαστής της Formula 1, Άντριαν Νιούι, ο πιο επιτυχημένος όλων των εποχών και παγκόσμιος πρωταθλητής με τις Williams, McLaren και Red Bull, είναι περιζήτητος χάρη στα μονοθέσια της RBR που έχει σχεδιάσει τα τρία τελευταία χρόνια και έχουν κυριαρχήσει απόλυτα στο πλαίσιο των κανονισμών του ground effect που ξεκίνησε το 2022.

Πριν από ένα μήνα, ο Βρετανός είχε δεχθεί μια ηγεμονική προσφορά από τον Λόρενς Στρολ, ιδιοκτήτη της Aston Martin, για τη μετακόμιση στο Σίλβερστοουν. Πρόκειται για μια προσφορά ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για 4 χρόνια, με το έξτρα μπόνους ότι δεν θα πρέπει να μετακομίσει από την Αγγλία.

Ο Χόρνερ αντεπιτίθεται στη Mercedes μετά το σχόλιο «υποβάθμισης» του Άλισον
FORMULA 1

17:00 - 12.06.2024

Ο Χόρνερ αντεπιτίθεται στη Mercedes μετά το σχόλιο «υποβάθμισης» του Άλισον

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Τζέιμς Άλισον είχε πει για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Red Bull πως «φαίνεται πως η αναβάθμισή τους ήταν μια υποβάθμιση». Ο επικεφαλής των «ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ έδωσε τη δικιά του απάντηση.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, ο Νιούι έχει λάβει την απόφασή του, και μάλιστα ότι υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Ferrari, το οποίο θα είναι διάρκειας τριών ετών. Ο Νιούι θα λάβει 97,1 εκατομμύρια ευρώ και ήδη έχει αρχίσει να εργάζεται για το μονοθέσιο του Λιούις Χάμιλτον την επόμενη σεζόν στην Scuderia.

Αυτό είναι με μεγάλη διαφορά το μεγαλύτερο συμβόλαιο για έναν σχεδιαστή στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Μάλιστα το δημοσίευμα της Business F1, αναφέρει πως ο Νιούι θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην ανακοινωθεί ακόμα η συμφωνία.