Σάινθ: «Χαίρομαι που κατάφερα να μοιραστώ το βάθρο με τον Λεκλέρ»

Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Σάινθ: «Χαίρομαι που κατάφερα να μοιραστώ το βάθρο με τον Λεκλέρ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:30 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 29.05.2024

Ο Κάρλος Σάινθ μίλησε για το σκεπτικό του σχετικά με το πώς θα εξασφάλιζε το βάθρο για τη Ferrari.

Ο Κάρλος Σάινθ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του βάθρου στο γκραν πρι του Μονακό, δηλώνοντας ότι ήταν «αδύνατο» να προχωρήσει στη στενή πίστα.

Ο αγώνας του Ισπανού φάνηκε να ανατρέπεται στον πρώτο γύρο, αφού ήρθε σε επαφή με τον Όσκαρ Πιάστρι στη στροφή 1, με αποτέλεσμα να γίνει κλατάρισμα.

Ωστόσο, ένα σημαντικό περιστατικό πίσω από την εμπλοκή τριών μονοθεσίων είδε τον αγώνα να διακόπτεται με κόκκινη σημαία, με τη σειρά επανεκκίνησης να επαναφέρει τον Σάινθ στην αρχική του θέση, η οποία ήταν η 3η. Ο Σάινθ κατέλαβε την 3η θέση, ασκώντας μεγάλη πίεση στον δεύτερο Πιάστρι στα τελικά στάδια του αγώνα.

«Ένιωσα πολύ άσχημα στον πρώτο γύρο όμως τα συναισθήματά μου άλλαξαν προς το καλύτερο όταν επέστρεψα στην 3η θέση. Από εκεί και πέρα είχαμε καλό ρυθμό αλλά είναι αδύνατο να προσπεράσεις στο Μονακό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα τον Λεκλέρ να κερδίζει τον εντός έδρας αγώνα του και κατάφερα να μοιραστώ το βάθρο μαζί του. Ο τρόπος με τον οποίο οδήγησε όλο το τριήμερο ήταν φοβερός. Ήταν ένα πολύ καλό τριήμερο για την ομάδα, άξιζε το αποτέλεσμα. Σε κάθε αγώνα γινόμαστε ολοένα και πιο δυνατοί», είπε ο Ισπανός.

Στη συνέχεια ο Σάινθ μίλησε για το σκεπτικό του σχετικά με το πώς θα εξασφάλιζε το βάθρο για τη Ferrari, λέγοντας: «Όταν διασφάλισα πως ο Λάντο δεν θα είχε ελεύθερο pit-stop για να μου επιτεθεί στο τέλος, ξεκίνησα να κάνω γρήγορα περάσματα. Ήμουν τόσο γρήγορος που ξεκίνησα να ασκώ πίεση στον Όσκαρ Πιάστρι μήπως κάνει λάθος. Τον πίεσα και τον έκανα να χάσει για λίγο το πίσω μέρος. Ήταν όμως αδύνατο να τον προσπεράσω», πρόσθεσε.