Σαν σήμερα ο Λεκλέρ πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στη Formula 1

Σαρλ Λεκλέρ γκραν πρι Ιταλίας 2019

i

©Photo by Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto via Getty Images

Σαν σήμερα ο Λεκλέρ πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στη Formula 1

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:09 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 14.08.2024

Η σημερινή ημέρα στον χώρο της Formula 1 έχει στιγματιστεί από αρκετά γεγονότα. Ένα εξ αυτών είναι η παθενική νίκη του Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari στο γκραν πρι του Βελγίου το 2019.

Τα βιβλία ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1 είναι γεμάτα από λαμπερές ιστορίες που έχουν αφήσει το στίγμα τους. Με… γεύση Ferrari θα είναι η σημερινή μας αναδρομή στα γεγονότα της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύρισε τη πρώτη του νίκη στο σπορ, ο Κάρλος Σάινθ έχει γενέθλια,  ενώ ο Μίκαελ Σουμάχερ πανηγύρισε μια ακόμη νίκη στη πίστα του Σπα στο Βέλγιο. 

Σαν σήμερα το 1994 γεννήθηκε στη Μαδρίτη ο Κάρλος Σάινθ Jr, γιος του θρύλου των αγώνων ράλι, Κάρλος Σάινθ Sr. Σε αντίθεση με τον θρυλικό δύο φορές πρωταθλητή του WRC, ο Ισπανός επέλεξε τους αγώνες της Formula 1 ως πεδίο δραστηριότητάς του και με την οικονομική υποστήριξη του, η Red Bull προβιβάστηκε στη F1 το 2015, ως ομόσταβλος του ανερχόμενου Μαξ Φερστάπεν στην Toro Rosso. 

Ο Σάινθ παρέμεινε στην Toro Rosso για δυόμισι σεζόν, έχοντας ως καλύτερο τερματισμό την 4η θέση που κατέλαβε στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης 2017. 

Από το γκραν πρι των ΗΠΑ της ίδιας χρονιάς και μετά, o Ισπανός οδήγησε για τη Renault το 2019, μεταγράφηκε στη McLaren και η συστηματική πρόοδος της ομάδας του επέτρεψε να ανέβει στο βάθρο δύο φορές μέχρι το 2020. Από το 2021, ο Σάινθ είναι οδηγός της Scuderia Ferrari και μέχρι στιγμής με την ιταλική ομάδα έχει πανηγυρίσει μία νίκη στο Βρετανικό γκραν πρι του 2022. 

Σαν σήμερα το 2002, ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο γκραν πρι του Βελγίου στην πίστα Σπα, με τη Ferrari και σημείωσε το 1-2. Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο με την άλλη F2002 τερμάτισε δεύτερος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια της Williams. Αυτή ήταν η 10η νίκη του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στη σεζόν και ξεπέρασε το ρεκόρ του ίδιου, αλλά και του Νάιτζελ Μάνσελ από τις σεζόν 2001 και 1992. 

Σαν σήμερα το 2019, το γκραν πρι του Βελγίου της Formula 1 διεξήχθη σε κλίμα θλίψης λόγω του θανάτου του Αντουάν Ουμπέρ σε αγώνα της Formula 2 την προηγούμενη μέρα. Ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οδηγός της Ferrari, είχε ήδη κάνει μια ηχηρή προσπάθεια για τη νίκη, κατακτώντας την τρίτη του pole position στη σεζόν. 

Ο Μονεγάσκος άντεξε στην πίεση των δύο Mercedes και μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες πήρε τελικά την πολυπόθητη παρθενική νίκη που έψαχνε από το Μπαχρέιν και την αφιέρωσε στον αείμνηστο φίλο του. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Λιούις Χάμιλτον κάνοντας μια εξαιρετική προσπέραση στον Σεμπάστιαν Φέτελ.