Σε πολύ καλό ρυθμό ο Σάινθ και η Ferrari στα δεύτερα δοκιμαστικά της Ιταλίας

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Σε πολύ καλό ρυθμό ο Σάινθ και η Ferrari στα δεύτερα δοκιμαστικά της Ιταλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:44 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 14.08.2024

Ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές του Ιταλικού γκραν πρι.

Η πρώτη μέρα των ελεύθερων δοκιμών στη πίστα της Μόντσα ολοκληρώθηκαν. Ο Κάρλος Σάινθ και η Ferrari έχουν λόγο να πανηγυρίζουν, καθώς το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας φαίνεται να έχει δείξει σημαντική πρόοδο. 

Ο Ισπανός οδηγός σημείωσε την καλύετρη επίδοση με 1:21,355 στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Ιταλικού γκραν πρι, ενώ την τελική τριάδα συμπλήρωσαν οι Λάντο Νόρις και Σέρχιο Πέρες, με τον Μεξικανό να έχει και ατύχημα στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας.

Στην 4η θέση ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, με τον οδηγό της Red Bull Μαξ Φερστάπεν να τερματίζει στην 5η. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν προβληματίστηκε με την επίδοσή του, καθώς βρήκε κίνηση στον ταχύτερο γύρο. Έκτος κατετάγη ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος φαίνεται να έχει βρει μία σταθερότητα στην απόδοση του μονοθέσιόυ του. 

Ο Άλεξ Άλμπον της Williams πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική επίδοση που τον έφερε στην 7η θέση της διαδικασίας, ενώ στην 8η ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο Alpine, αλλά και ο Λιούις Χάμιλτον (17η θέση) έμειναν πολύ χαμηλά, με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να παραπονιέται για το στήσιμο της W14 του. 

Μάλιστα στις δοκιμές δεν έλειπαν και τα απρόοπτα, καθώς η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της δύο φορές. Η πρώτη κόκκινη σημαία ήταν στην αρχή της διαδικασίας όταν στο μονοθέσιο του Λανς Στρολ υπήρξε αστοχία στην αντλία καυσίμου, ενώ η δεύτερη ήταν προκλήθηκε από την έξοδο του Σέρχιο Πέρες στις μπαριέρες. 

Η δράση της Formula 1 συνεχίζεται στις 14:00 ώρα Ελλάδος το Σάββατο (2/9) με την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Tags: